Gazete Vatan Logo

İş dünyası büyük yasta!

İZMİR’deki Ege Serbest Bölgesi’nin kurucusu 75 yaşındaki Kaya Tuncer, 3 yıldır mücadele ettiği mide kanserine yenik düşerek, ABD’deki evinde vefat etti. ’Serbest bölgelerin duayeni’ diye tanınan Tuncer’in, eşi ve çocuklarıyla yaşadığı Los Angeles’ta toprağa verileceği bildirildi.

İzmir’de dünya çocuklarının kaynaşması için Uzay Kampı Türkiye’yi kuran, çocuk sevgisinin yanı sıra antika otomobil tutkusuyla da tanınan, iş dünyasının saygın isimlerinden Kaya Tuncer, 50 yıllık eşi eşi Mary Tuncer ve çocuklarıyla yaşadığı ABD’nin Los Angeles kentindeki evinde vefat etti. 3 yıldır mide kanseri tedavisi gören 2 çocuk 2 torun sahibi Tuncer için doktorların son dönemde, "Artık tıbben yapacak bir şey kalmadı" dediği belirtildi.

ABD’DE TOPRAĞA VERİLECEK

Serbest bölgelerin gelişmesine katkı sağlayan, bir endüstri bölgesine çocuk yuvası açacak kadar, çocukları çok seven, İzmir’de mortgage sistemiyle Yüksek Vadi Evleri’ni yapan, birçok uluslararası ödülün sahibi İnşaat Mühendisi Kaya Tuncer’in cenaze töreninin, Los Angeles’ta yapılacağı bildirildi.

Ege Serbset Bölgesi Kurusu ve İşleticisi A.Ş.’de (ESBAŞ) yarın saat 09.00- 09.30 arasında Kaya Tuncer için bir tören düzenleneceği, ayrıca İzmir’deki Gaziemir Merkez Camisi’nde yarın ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağı belirtildi.

’BİR İZMİR SEVDALISINI KAYBETTİK’

Kaya Tuncer’ın ölümü, İzmir iş dünyasını da yasa boğdu. Bazı oda başkanları üzüntülerini şu sözlerle ifade etti:
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Bir İzmir sevdalısını kaybettik. Gerçekten İzmir’e en büyük katkıyı yapanlardan biriydi. Emeğini inkar etmek mümkün değil. Çok iyi bir ufuk açtı. Serbest Bölge’de mücadeleler verdi, zorlukları aştı, 5 milyar dolarlık ticaret hacmine erişen 20 bin kişinin ekmek yediği bir bölgeyi İzmir’e kazandırdı. İzmir çok önemli birini kaybetti. Çok üzgünüz.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Çok üzüldüm. ESBAŞ’ı kurarak İzmir’e çok önemli yatırımın oluşmasında önderlik eden bir iş büyüğümüzdü. Örnek bir serbest bölge kurdu burada. ABD’li firmaların İzmir’e yatırım yapmaları için büyük çaba sarf ediyordu. Allah’tan rahmet diliyorum.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh: Serbest bölgeyi İzmir’e tanıtan, İzmir aşığı biriydi. Mekanı cennet, komşusu melek olsun.

Haberin Devamı