Gazete Vatan Logo

İş dünyası: Turkcell Türk kalmalı

Turkcell’de kritik genel kurul bugün yapılacak.

Genel kurula sayılı saatler kala, devletin zirvesinin “Turkcell Türkiye’nin amiral gemisidir” mesajından sonra, iş dünyasının önemli isimleri de Turkcell’in yönetiminin Türkler’de kalması gerektiğine dikkat çekti

Turkcell’in teknoloji ve mobilitenin hüküm sürdüğü yeni dünyaya adapte olmak isteyen şirketlere ulaşma ve bir düşünce platformu yaratma amacıyla planladığı Anadolu turunun ilk ayağı otomotiv sektörü ile gerçekleştirilirken, toplantının gündemine bugün yapılacak genel kurul oturdu. Devletin zirvesinin genel kurul öncesi verdiği mesajlara yakın mesajlar dün de iş dünyası tarafından seslendirildi. İş dünyası Turkcell’in yönetiminin Türkler’de kalmasının stratejik açıdan önemli olduğunu belirtti.

Aclan Acar: Umarım farklı yapı olmadan devam eder

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bugünkü genel kurula yönelik olarak şunları söyledi:
“Yönetişim çok önemli. Turkcell hepimiz için çok değerli. Umarım farklı bir yapı olmadan devam edecektir diye düşünüyorum. Gönlüm böyle istiyor. Dünyada kıt kaynağın yönetimi söz konusu. Dünyanın kaynakları bu tüketimi karşılayamıyor. Mobil iletişimin bu kaynağı kullanmakta büyük önemi var. Örneğin yazılı iletişim sayesinde daha az kağıt kullanıyoruz, ağaç tüketimini azaltıyoruz. Mobil iletişim sistemi sayesinde farklı yerdeki farklı arkadaşlarımıza ulaşıyor, yönetim kurulu toplantıları yapar hale geldik. Yakıt, zaman tasarrufu, inanılmaz bir verimlilik sağlıyor. Herhangi bir yerdeki şirketimdeki herhangi bir arkadaşımla bilgi paylaşıyoruz. Online bir hayat yaşıyoruz. Şirketinize ulaşabilme açısından son derece faydalı mobil iletişim. Mobil iletişimin sürdürülebilir bir kalkınma ve yaşam tarzına çok büyük bir katkısı var. Önümüzdeki dönemde mobil iletişimin sektöre katkısı çok daha artacaktır. Bu sektör çok stratejik bir sektör.”

Bayraktar: Bu küresel markayı kaçırmayalım bari

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar:

“Teknoloji yatırımları eskiden 90’ların başında fantezi gibi gözükmekle birlikte otomotiv sektöründe olmazsa olmaz yatırım haline geldi. Mobil teknoloji de bunun içinde daha önemli hale geldi. Otomobiller birer tüketici elektroniği gibi aletler olmaya başladı. Japonya’da depremden çip fabrikası etkilendi dünyada üretim durdu. Bu da teknolojinin otomotiv sektörü için önemini gösteriyor. Mobil teknolojiler otomotiv sektöründe rekabeti koruyabilmek için elzem. Başbakan yerli üretim konusunu gündeme getirdi, ama burada esas önemli olan devlet bu konuda desteğini verebiliyor mu, vergi desteği var mı? İngiliz markalarını Hintliler aldı, İskandinav markası Çin’de. Bu treni kaçırıyor muyuz diye sorabiliriz? Adının önünde Türk olan (Turkcell) küresel bir markayı kaçırmayalım bari.”

Orhan Sabuncu: Yarattığımız markayı kaybetmemeliyiz

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu:
“Türkiye olarak yurtdışındaki rakiplerimizden avantajlı olmalıyız. Teknolojik gelişmeler bize bir artı olarak yansıyacak. 1.2 milyon üretim var Türkiye’de. Bursa, otomotiv sanayinin kalbi. Bu nedenle üretim bakımından ikiye katlayabiliriz. Türkiye otomobil satış rakamıyla Avrupa’da 6. sırada. Sektör olarak otomotiv sektörü ihracat açısından birinci. İhracat hedeflerine ulaşmak için ilave üretim ve güçlü iç pazar gerekli. Bu teknolojileri Türkiye olarak üretiyor olmamız lazım. Araçlarda mobil teknoloji kullanımı artıyor, üretim gerekiyor. Otomotivin geleceği elektrikli araçlarda. Bu da mobil teknolojileri daha gerekli kılıyor. ‘Türkiye’de 10 senede, 10 küresel marka yaratalım’ hedefimiz var. Daha önce yaratılan Turkcell gibi Türk firmalarını da kaybetmememiz gerekli.”

Haberin Devamı