Gazete Vatan Logo

İş bilen ortaklar yeni Kipa'lar yaratmak için tekrar buluştu

Sanatçı Metin Akpınar'ın da aralarında bulunduğu Kipa'nın kurucuları, firmanın Tesco'ya satışından elde edilen gelirle hem hastane ve hem de doğalgaz yatırımlarına soyundu. Metin Akpınar İzmir Karşıyaka'da kurulan Kent Hospital'ın Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Kipa'yı 124 milyon dolara Tesco'ya satan ve ağırlıklı olarak izmirli işadamlarının oluşturduğu ekip, yeni projelere soyundu. Çok ortaklı şirket modeli ile büyük bir başarı elde eden ortaklar şimdi sağlık ve doğalgaz sektörüne el attı.

Aralarında Metin Akpınar'dan Şinasi Ertan'a, Cem Bakioğlu'ndan İlhan Gürel'e kadar pek çok ünlü ismin olduğu Kipa'nın kurucuları iki ayrı şirket kurdu. Ortakların bir kısmı 25 milyon dolara İzmir'de hastane işine soyunurken, bir kısmı ise İzmir'de doğalgaz dağıtımı yapmak üzere Dodaş isimli bir şirket kurdu.

Hastane 2004'te kapılarını açacak
Türkiye'nin ilk çok ortaklı hastanesi olacak olan Kent Hastanesi'nin temeli sessiz sedasız 2002 yılında atıldı. Kipa'nın satış geliri ile birlikte son bir ayda inşaat hızlandırıldı. Ortaklar hastanenin açılışını 2004 yılının Ocak ayında yapacak.

Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, sanatçı Metin Akpınar, İzmir Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Çimstone Genel Müdürü Bülent Akgerman, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucian Arkas gibi tanınmış isimlerin de ortakları arasında olduğu 45 ortaklı Kent Hospital İzmir Karşıyaka'da kuruluyor.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu olurken, Metin Akpınar ve Samim Sivri de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldılar. Kent Hospital Yönetim Kurulu Üyesi Samim Sivri "Hastanenin kapılarını 2004 yılının Ocak ayında açmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. İzmir bugüne kadar sağlık sektörü yatırımları açısından çok geride kaldı. Bu yatırım ile İzmir'in büyük bir ihtiyacına cevap vereceğiz, iddialı bir proje ile geliyoruz" diye konuştu.

30 bin metrekare alan üzerine kurulan hastane için dünyaca ünlü Mayo Clinic firmasından danışmanlık ve eğitim hizmeti alınıyor. 25 milyon dolar malolacak hastanede son teknoloji ile donatılmış ekipmanların yanı sıra jakuzili doğum odaları da olacak.

Haberin Devamı