Gazete Vatan Logo

İş adamı Fatinoğlu'ndan 'Dolar almayın' çağrısı

Bütün birikimlerini TL'ye çevirdiğini açıklayan iş adamı Ali Fatinoğlu, "Ülkemiz ekonomik saldırı altında. Bu bir bağımsızlık savaşı. Döviz borcum olmasına rağmen tüm birikimimi Türk Lirası’na çevirdim. Şirkette de TL’deyiz. Kimse dolar almamalı"dedi.

İş adamı Fatinoğlu'ndan 'Dolar almayın' çağrısı

Dolardaki dalgalanma sonrası "Bu bir bağımsızlık savaşı.Kimse dolara koşmasın" diye açıklama yapan İş adamı Ali Fatinoğlu 'Yazık' diye mesaj atanlar bile oldu. Ama bugün siyaset yapma zamanı değil. Vatanımız saldırı altında. Döviz yükseliyorsa bunun nedeni Türk parasıyla döviz alınması. İlle de ne yapılması gerektiğini hükümetin bize söylemesine gerek yok. Söylüyorsa de buna destek vermemiz lazım. Yabancıların istediği herkesin paniğe kapılması. Malesef içimizde vatan hainleri var. Ama bazı vatanseverler de maalesef bilmeden onlara fayda sağlıyor. Felaket senaryoları yaratıp, sosyal medyada dolaştırıyorlar. Oysa gün birlik olma günü. Ekonomik savaşı ülkemizin kazanmasını sağlayalım, sonra yine siyaset yapılsın. Ama bugün o gün değil. Çünkü ülkemiz olmazsa biz de olmayız" dedi.

KİMSE DOLAR ALMASIN

Akşam gazetesine konuşan ve 'Asla döviz almayacağım' diyen Fatinoğlu, "Kendi bireysel birikmiş paramı da derhal TL'ye çevirdim. Hala o para TL olarak duruyor. Şirkette de aynı kararı aldık. Dolar kredimiz olmasına rağmen, döviz kasadaki parayı TL'ye çevirdik. Ve kesinlikle döviz almadık. Şu anda şirket tamamen TL'de duruyor. Kimse dolar almamalı. Birlik olup, ihracat seferberliği başlatma zamanı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı