Gazete Vatan Logo

İphone 7 Türkiye satış fiyatı netleşti

İphone 7'nin satışa sunulacağı tarih tüm dünyada heyecanla bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde İphone 7 piyasaya sürüldü. Peki İphone 7 Türkiye'de hangi fiyat ile satılacak? Milyonların hayran olduğu telefonun göze çarpan özellikleri neler? İşte detaylar...

İphone 7 Türkiye satış fiyatı netleşti

Apple'ın yeni telefonu İphone 7 dünya üzerinde büyük bir heyecan ile karşılandı. İşletimcisi,kamerası ve suya dayanıklılığı ile dikkat çeken İphone 7 Türkiye'de ne kadardan satışa sunulacak? İşte merak edilen detaylar ve İphone 7'nin öne çıkan özellikleri....

Açıklanan rakamlara göre iPhone'un maliyeti şöyle:

- Ekran: 37 dolar

- Batarya: 4 dolar

- Kameralar: 26 dolar

- Anakart: 74 dolar

- Hoparlörler: 11.50 dolar

- Gövde (telefonun kasası): 22 dolar

- Diğer parçalar: 117,50 dolar

Bu değerleri topladığımız zaman bir iPhone 7'nin Apple'a maliyetinin 292 dolar olduğunu görüyoruz. Apple ise aynı cihaz 750 dolardan satışa sunuyor. Yani Apple, her iPhone 7 satışından %61 kâr elde ediyor.

Tabi bu kazancın doğrudan, hiç kesintiye uğramadan Apple'ın cebine gittiğini söylemek yanlış olur. Zira iPhone gibi bir cihaz üretmek istiyorsanız yazılıma, pazarlamaya ve telefonun iyi bir altyapıya ihtiyacınız var.

iPHONE 7 TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Türkiye ile ilgili henüz fiyat bilgisi bulunmuyor. Fakat bazı internet siteleri üzerinden iPhone 7, 3 bin 399 TL'den ön siparişe çıktı. Tabii bu Apple Türkiye'nin resmi fiyatını yansıtmıyor. iPhone 7'nin fiyatı bundan yüksek veya düşük olabilir. Lakin her şekilde diğer ülkelere oranla çok daha pahalı olacağı kesin.

Haberin Devamı

İPHONE 7 ÖZELLİKLER

1. iPhone 7'yi tutarak uyandırın: iPhone 7, Apple'ın yayınlanmak üzere olan iOS 10 işletim sistemiyle gelecek. iOS 10'un en işe yarar yeni özelliklerinden bir tanesi ise, telefonu yerinden kaldırdığınızda otomatik olarak uyanması. Bu sayede iPhone 7'yi elinize aldığınızda hemen uyarılarınıza bakabiliyor veya kilidi açabiliyorsunuz.
2. iPhone 7'niz sudan hasar görmesin: Suya düşmüş bir telefonu çalıştırmanız, onu bir daha hiç açamamanız anlamına gelebilir. Buna engel olmak isteyen iPhone 7, telefon içerisinde nem algılandığında sizi uyarıyor. Bu uyarıyı görürseniz, Lightning portuna bağlı olan her şeyi çıkartın ve telefonunuz tamamen kuruyana kadar kapalı tutun. Elbette iPhone 7 su geçirmezlik özelliğine sahip olduğundan, onu suya düşürmeniz halinde korkmanıza gerek yok.
3. Kilitli iPhone'da kamerayı açın: Kusursuz anı yakalamak istediğinizde, iPhone 7 kilitliyken, parmağınızı kilit ekranında kaydırarak kamerayı açabilirsiniz. Merak etmeyin, kamerayı bu şekilde açtığınızda galerinizdeki fotoğraflar ve diğer uygulamalara erişime izin verilmiyor.
4. Home düğmesini kişiselleştirin: Yeni home düğmesi basınca duyarlı olduğu gibi, ona bastığınızda parmağınıza titreşim vererek geri bildirim sağlıyor. En iyisi ise Home düğmesini dilediğiniz gibi kişiselleştirebilmeniz.
5. Daha iyi fotoğraflar çekin: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın her ikisinin kamerası da optik imaj sabitleme (OIS) özelliğiyle geliyor. Genişleyen diyafram yüzde 50 daha fazla ışık alıyor ve yüzde 60 daha hızlı. Kısacası düşük ışıkta fotoğraf çekmek, eskisinden de kolay. Flaşta da geliştirmeler var. İki tonlu, dört LED'li flaş, Apple'a göre yüzde 50 daha parlak.

Haberin Devamı