Gazete Vatan Logo

İntikam ittifakı!

İntikam ittifakı!

Sırp Kızılyıldız, Yunan Olimpiakos ve Rus CSKA taraftarları, 18 Aralık'taki Olimpiakos maçı için İstanbul'a beraber gelmeyi planlıyor.

Galatasaray ile Sırp Kızılyıldız takımı arasında oynanan EuroLeague basketbol maçı öncesinde yaşanan olaylarda 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko Ivkovic'in bıçaklanarak öldürülmesiyle başlayan gerilim tırmanıyor. Ivkovic için düzenlenen anma töreninde konuşan rahibin Sırp taraftarı I. Murat'ı arkadan hançerleyen Sırp Miloş Obiliç'e benzetmesinin ardından Yunan Olimpiakos takımının taraftar grubu Gate 7, Kızılyıldız'ın taraftar grubu Delije'ye destek verdi.

'Ortodoks kardeşliği'

18 Aralık'ta Galatasaray ile İstanbul'da oynayacakları maç için birlikte Türkiye'ye gitme planı yaparak 'Ortodoks kardeşliği intikam alacak' dedi. Kızılyıldız'dan hiç haz etmemelerine rağmen Partizan kulübünün taraftar grubu Grobari de destek açıklaması yaptı. Pazar günü oynanan Partizan maçında taraftarlar bir Galatasaray flamasını ateşe verirken tüm stat tezahürat yapmıştı. Rus CSKA takımının taraftarları da dün ittifaka katıldı.

Haberin Devamı

Sırp taraftarın son kareleri

Marko İvkovic'in ölümünü çok yönlü soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri stat kameraları ve yayıncı kuruluşlardan elde ettiği yaklaşık 20 saati bulan görüntüleri incelemeye aldı. Akşam saatlerinde meydana gelen olayda havanın karanlık olması polisin işini güçleştirirken görüntüler netleştirilmeye çalışılıyor. İvkovic’in maçtan önce Sultanahmet ve Aksaray’da arkadaşlarıyla çektirdiği son fotoğraflar da ortaya çıktı. (Mehmet Ali DEMİR İSTİHBARAT)

Ultraaslan’ın bazı üyeleri de bir pankart hazırladı. Kızılyıldız, Olimpiakos, Partizan ve CSKA takımlarının taraftar gruplarının yanlarına birer kutucuk koyup, 'Sıradaki kim?' yazdı. Ivkovic'in ölümüne atıfla Kızılyıldız taraftar grubu Delije'nin yanındaki kutucuğa tik işareti atıldı.