Gazete Vatan Logo

İntihar ettiğine kimse inanmıyor!

Hafta sonunda Atatürk Havalimanı’nda bir tuvalette ölü bulunan İngiliz gazeteci Jacky Sutton’ın yakın çevresi, intihar açıklamasına tepki gösterdi

İntihar ettiğine kimse inanmıyor!

Londra merkezli ‘Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün Irak masası başkan vekili ve eski bir BBC çalışanı olan 50 yaşındaki Jacky Sutton’ın cumartesi günü Atatürk Havalimanı’nda kadınlar tuvaletinde ayakkabı bağcıklarıyla kendini astığı açıklanmıştı. Edinilen bilgilere göre, Londra’dan Irak’ın Erbil kentine gitmek üzere ayrıldığı ve aktarma yapmak için Atatürk Havalimanı’na inen Sutton, uçağı kaçırınca havaalanı görevlilerine Erbil’e gitmek için yeni bilet alacak parası olmadığını söyledi. Bir süre ağladıktan sonra dış hatlar geliş katı transit salondaki 215 numaralı köprünün karşısındaki tuvalete giren İngiliz kadın, ayakkabı bağcıklarını kullanarak tuvalet kapısının arkasındaki askıya kendini astı. Sutton’ın cesedini 3 Rus turist buldu.

‘Buna imkan yok’

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, yerel basına konuşan Sutton’ın yakın arkadaşları, intihara inanmadıklarını belirtti.

Iraklı gazeteci Mazin Elias, “Sutton kendini Irak’ta ifade özgürlüğünün geliştirilmesine adamıştı. Irak’ta her şey onun için bir mücadeleydi, ama o yine de yoluna devam etmişti. Sutton’ın kendisini öldürmüş olmasına imkan yok” diye konuştu. Sutton’ın iş arkadaşlarından Christian Bleuer ise, “Tanıdığım en dayanıklı kadındı... Komplo teorilerine girmeyeceğim ama eğer Türkler havaalanındaki güvenlik kameraları bozuk derlerse Jacky’nin öldürüldüğüne inanacağım” dedi. Sutton’ın okul arkadaşlarından Susan Hutchinson da, intihar açıklamasına kesinlikle inanmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Cebinden 2.300 euro çıktı

Sutton’ın kaçırdığı Erbil uçağına yeni bilet almak için parası olmadığını söylediği iddia edilmişti. Ancak edinilen bilgiye göre Sutton’ın cebinden 2.300 euro çıktı. Erbil’e gidiş-dönüş bileti THY’de 346 euro.

IŞİD’den korkuyordu

Sutton haziran ayında ‘Her Canberra’ adlı internet sitesine haziran ayında verdiği röportajda, Erbil’de çalışırken IŞİD militanlarının hedefi olmaktan endişe duyduğunu söylemiş, “Kürt arkadaşlarım beni uyarıyor. Eğer çatlağın biri cuma hutbesinde cihat için yabancıları öldürün derse o anda kapıma dayanacaklarını söylüyorlar. Erbil’de herkes yabancıların nerede kaldığını biliyor” demişti.

Haberin Devamı

Antidepresan kullanmış

Sutton ayrıca 1995’te Eritre’de 5 yıl kaldıktan sonra yaşadıklarının etkisiyle ‘travma sonrası stres bozukluğu’ yaşadığını ve bir süre antidepresan kullanmak zorunda kaldığını da söylemişti.