Gazete Vatan Logo

Fenomen Seda’ya 2 milyon TL’lik vurgun gözaltısı

Sosyal medyada ‘Seda Tripkolic’ diye tanınan fenomen Seda Sular, 2 milyon TL’lik telefon ve altın dolandırıcılığı yapan çete operasyonunda rezidansta gözaltına alındı... Polis operasyonlarla 1.5 milyon TL de kurtardı

Fenomen Seda’ya 2 milyon TL’lik vurgun gözaltısı

Sosyal medyada ‘Seda Tripkolic’ olarak tanınan 29 yaşındaki Seda Sular, telefon dolandırıcısı çeteye yönelik operasyonda Esenyurt’taki rezidans dairesinde gözaltına alındı.

İstanbul Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, daha önce gözaltına alınan kişilerle bağlantılı bir grubun telefon dolandırıcılığı yaptığı yönünde bilgilere ulaştı. 2 ay teknik ve fiziki takip yürütüldü. Yapılan çalışmalara göre çete, hedef kişiyi tespit ederek polis rolünde arıyordu. Kimliklerinin kuyumcu soygununda kullanıldığını veya hesaplarındaki paraların FETÖ tarafından ele geçirildiği, çalınan altınlar üzerinde parmak izi incelemesi yapılacağını, eve gönderecekleri ekibe evdeki tüm altınları ve paraları vermeleri isteniyordu. İncelemeden sonra altın ve paralarının iade edileceği de söyleniyordu. Korkuya kapılan vatandaşlar da altınları ve paraları gelen kuryelere teslim ediyordu.

Aracı oluyordu

Yapılan araştırmada, çetenin Seda Sular’ı paraları alan kuryelerin bulunması ve paraların transferinde kullandığını belirledi. Çete, ağına düşürdüğü kişilerden para alınacağı zaman Sular’ı arıyordu. Sular da, adrese gidecek kuryeyi buluyordu. Kurye çete ile görüşüyor ve adrese yönlendiriliyordu. Parayı alan kurye paraları Seda Sular’a teslim ediyordu. Parayı alan Sular, banka hesabından paraları Şanlıurfa’daki çete elebaşına gönderiyordu. Sular’ın teslimat başına 15 bin TL para aldığı belirlendi.

10 şüpheli gözaltında

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, operasyonda İstanbul ve Şanlıurfa’daki adresleri bastı. Çete elebaşı M.T. ve emniyette dolandırıcılıktan kaydı çıkan Seda Sular’ın da aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına alarak sorgu için Emniyete götürdü. Çetenin 2 milyon TL vurgun yaptığı belirlenirken, polisin düzenlediği ara operasyonlarda 1.5 milyon TL kurtardığı belirtildi.

Haberin Devamı