Gazete Vatan Logo

İnsan kaçakçılarına ibret-i alemlik ceza!

Umut tacirleri bu kez sert kayaya çarptı. Çanakkale’de bir köy halkı, kıskıvrak yakaladıkları insan tacirlerini direklere bağlayıp teşhir etti.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli Köyü’nü mesken edinen kaçaklarla organizatörlerin, sahillerdeki evlere ve tarlalara zarar vermesinden bıkan köylüler, nöbet tutmaya başladı. İnsan tacirleri de geçen pazar gecesi kendilerini jandarmaya şikayet ettiğini düşündüğü Bademli köylülerine gözdağı vermek için gece yarısı 3 araçla gelip köy meydanında defalarca havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine Bademli köylüleri önce büyük bir korku ve panik yaşadı. Ardından hemen organize olan köylüler, tüfek ve tabancalarla insan tacirlerine karşılık verdi. Gece yarısı mermiler havada uçuşurken, köylüler, 5 insan tacirinden ikisini etkisiz hale getirmeyi başardı. Üstlerinden bir de tabanca ele geçiren köylüler, şüphelileri iple meydandaki telefon direklerine bağladı. Ardından durumu, jandarmaya bildirdi.

50 kaçak yakalandı

İhbar üzerine köye gelen jandarma, direğe bağlanan iki kişi gözaltına aldı. Bu sırada jandarma köy içinden geçen 48 plakalı bir minibüsü de durdurarak içindeki 2 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların ifadesinde bir grup, kaçağın sahilde beklediği ve ele başı olarak O.A. adlı bir kişinin daha bulunduğu öğrenildi. Harekete geçen jandarma köylülerin de yardımıyla bir dam içinde saklanan O.A.’yı da yakaladı.

Haberin Devamı

KÖYLÜLER İSYANDA: Huzurumuz kalmadı

Bademli Köyü’nde yaşayanlar, kaçaklar yüzünden hayatlarından endişeli. Köy muhtarı Saffet Erbil, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi: “Köyümüz yoğun bir şekilde geçiş noktası oldu. Organizatörler tamamen silahlı. Köyde huzurumuz kalmadı. Artık insanlar sahil bölümündeki evlerine, yazlıklarına gidemez hale geldi. Sürekli kaçak var. Hangi çalının dibinden kaçak çıkacak diye korkuyoruz.”