Gazete Vatan Logo

İndeks ‘iPhone’ satacak

Yoğun rekabet tüketiciye fiyat avantajı olarak yansıyacak

Apple’ın distribütörü İndeks, Aralık’tan itibaren iPhone telefonları GSM operatörleri dışındaki kanallara satacak. Yoğun rekabet tüketiciye fiyat avantajı olarak yansıyacak

Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar, Apple ile bir yıl aradan sonra ikinci anlaşmasına imza attı ve iPhone telefonlarının da distribütörlüğünü aldı. Aralık ayından itibaren İndeks; Turkcell, Avea ve Vodafone dışındaki tüm kanallara iPhone vermeye başlayacak. Şirketin hedefi ilk kez başladığı telefonda 1 yılda 250 milyon TL (125 milyon dolar) iş hacmine ulaşmak.

Bilkom da hazırlanıyor

Anlaşmanın tüketici açısından önemli bir etkisi olacak. Zira iPhone satışları artık GSM operatörleriyle sınırlı kalmayacak. Başta teknoloji marketleri olmak üzere yoğun rekabet yaşandığı için fiyatlar da bu rekabetten nasibini alacak ve tüketici daha uygun fiyatlara iPhone sahibi olabilecek.

Bu arada Apple’ın diğer Türkiye distribütörü Bilkom’un da yakın zamanda iPhone satışı için anlaşma yapacağı ifade ediliyor. Apple ile anlaşmalarını değerlendiren Index Grup CEO’su Erol Bilecik, “Bireysel tüketicinin iPhone ürünlerine çok daha geniş bir coğrafyada daha kolay erişebilmesi bizim en temel hedeflerimizden biri. Bu doğrultuda yıllık 250 milyon TL’nin üzerinde bir satış hacmine erişmeyi planladık. Hedeflerimize ulaşabilmek için iPhone ürünlerini, Türkiye çapında faaliyet gösteren 8 binin üzerindeki iş ortaklarımıza sunacağız. İş ortağı grubumuz içerisinde en yüksek iş hacmini ise organize perakende zincir mağazalarının gerçekleştireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Tüm kanala yayılacak

Yaptıkları anlaşmanın iPhone fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceğini sorduğumuzda ise Bilecik, “GSM operatörleri dışında tüm kanallar kapsama alanımızda olacak. Kanallar genişliyorsa mutlaka tüketiciye yansıyacaktır” dedi. yanıtını verdi.

9 ayda rekor büyüme

EROL Bilecik, grubun 9 aylık performansını da değerlendirdi. 2013 yılında sektördeki ana ürün grupları olan notebook ve masaüstü bilgisayarların yüzde 10’ların üzerinde bir küçülme yaşamasına ve sektörün kur gelişmelerinden olumsuz etkilenmesine rağmen, Index Grup şirketlerinin ilk 9 ayda yüzde 20’lik çok güçlü bir büyüme kaydetmesi bizim için muazzam bir büyüme. 2014 yeni anlaşmamızın da katkısıyla bizim için yıldız bir yıl olabilir” diye konuştu.

TL ile alıyoruz çok mutluyuz

EROL Bilecik, Apple’dan ürünleri TL ile aldıklarını söyledi. Erol Bilecik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“1 Temmuz’dan bu yana Apple distribütörleri ithalat yapmıyor. Siparişler Apple Türkiye’ye veriliyor ve onlar ithalatı gerçekleştiriyor. Apple da bize ürünleri TL ile veriyor. Dolayısıyla TL ile iş yapmaktan dolayı çok memnunuz.”

Haberin Devamı