Gazete Vatan Logo

İnce, Erdoğan’ı sadece Çankaya’da geçebildi

Ankara’nın ilçeleri incelendiğinde Muharrem İnce’nin sadece Çankaya’da yüzde 64.11 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a üstünlük kurabildiği görüldü. Erdoğan ise Çamlıdere’de yüzde 84, Akyurt, Çubuk gibi ilçelerde yüzde 80 oy oranına ulaştı

İnce, Erdoğan’ı sadece Çankaya’da geçebildi

Referandumdan çıkan sonuçların ışığında Muharrem İnce taraftarları, büyük şehirlerden ve özellikle de Ankara’dan oldukça umutluydu. Ancak seçim sonuçları hiç de umdukları gibi olmadı. Muharrem İnce Ankara’da sadece Çankaya ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üstünlük sağlayabilirken, diğer tüm ilçelerde geride kaldı. Örneğin Yenimahalle’de Muharrem İnce oyların yüzde 42.52’sini alırken, Erdoğan’ın oyları ise yüzde 44.73’ü buldu. Oysa Yenimahalle, Çankaya’dan sonra Muharrem İnce’nin en çok oy aldığı ikinci ilçeydi. Yine en çok oy aldıoğı üçüncü ilçe olan Etimesgut’ta da yüzde 47.25 oranında oy alan Erdoğan’ın 10 puana yakın gerisinde kaldı.

Yeni ilçeler Erdoğan’ın

Buna karşılık Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın özellikle yeni kurulan ilçelerinde çok ciddi bir üstünlük kurdu. Çamlıdere’de oyların yüzde 84’ü Recep Tayyip Erdoğan’a çıkarken, bu oran Akyurt’ta yüzde 80’i, Çubuk’da yüzde 78’i, Pursaklar’da ise yüzde 77’yi geçti.

Genel olarak Ankara’da Cumhurbaşkanlığı yarışına bakıldığında ise Muharrem İnce yüzde 36’da kaldı. Bu oy oranı ile Muharrem İnce her ne kadar Türkiye geneli aldığı oy oranının 5 puan kadar üstüne çıksa da yine de rakibi Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50’nin üzerinde oy almasına engel olamadı. Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oyların yüzde 52’ye yakını çıktı.

Haberin Devamı

Meral Akşener’e yüzde 9.09 oranında oy çıkarken, Selahattin Demirtaş’a ise Ankara’dan sadece yüzde 2.08 oranında oy çıktı. Temel Karamollaoğlu ise yüzde 0.94’de kaldı. Perinçek’in aldığı oy ise yüzde 0.21 olarak belirlendi.

Ankara’da 5 puan artı yazdı

Muharrem İnce’nin Türkiye toplamında aldığı oy oranı yüzde 30’lar civarında kalırken, Ankara’da ise bu ortalamanın 5 puan üzerine çıktığı dikkati çekti. Bu oran ile Muharrem İnce’nin ortalamanın üzerine çıktığı illerin başında İzmir’den sonra Ankara geldi.
Oysa Muharrem İnce Ankara’nın sadece bir ilçesi hariç diğer tüm ilçelerinde rakibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında hüsrana uğradı. Ancak 675 bin seçmene sahip Çankaya’nın yanı sıra, 403 bin seçmene sahip Etimesgut’ta aldığı oy oranları, Muharrem İnce’nin ortalamanın 5 puan üzerine çıkmasına neden oldu. Muharrem İnce 663 bin seçmene sahip Keçiören’de oyların yüzde 29’unu, 453 bin seçmene sahip Mamak’da da oyların yüzde 37.62’sini alarak ortalamasını yükseltti. Ankara, Meral Akşener’in ise başarılı bir performans gösteremediği büyükşehir olarak dikkati çekti. Ankara’da İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 12.3 Akşener’in oyu 3 puanlık farkla 9 çıktı.

Haberin Devamı