Gazete Vatan Logo

İmei sorgulama ile telefonunuzun yasal durumunu öğrenin!

İmei sorgulama elektronik cihazlarınızın yasal durumunu öğrenmenizi sağlar. İmei sorgulama işlemi online olarak kolayca yapılabilir. İmei sorgulama hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler yazımızdadır.

İmei sorgulama ile telefonunuzun yasal durumunu öğrenin!

Açılımı; Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği olan IMEI aslında telefonunuz en sabit bilgisidir. Bu ne demektir? Yani, telefonunuzu aldıktan sonra üzerinde birçok değişiklik yaparsınız, birçok yeni şey yükler, birçok şey silersiniz. Ya da birçok özelliği kendi isteğinize göre değiştirirsiniz. Ancak telefon IMEI kodu asla değişmemektedir. Sizler isteseniz dahi IMEI kodu değiştiremezsiniz. IMEI kodu telefonun bir kodudur yani telefon sim kartı ile hiçbir alakası yoktur ve telefon sim kartı değişse dahi IMEI kodu aynı kalacaktır. Anlayacağınız IMEI kodu telefonunuzun kişiliğidir. Her telefonun IMEI kodu bir birinden farklıdır ve bu telefonların birbirinden ayırt edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca IMEI kodu polislerinde birçok işine yaramaktadır. Bir suçluyu ararken telefon IMEI kodundan yararlanmaktadırlar.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bir bireyin telefonu çalındığında telefon IMEI kodu sayesinde telefonun yerini bulmaktadırlar. Ya da siz telefonunuzu kaybettiğinizde telefon IMEI kodunuz ile telefonunuzu bulabilmektesiniz. Ayrıca IMEI kodu yalnızca telefonlarda değil, 3G uyumu olan tabletlerde de bulunabilmektedir. Yine aynı şekilde kaybolan ya da çalınan tabletinizi telefon IMEI kodu aracılığıyla bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu tarz durumlarla karşılaşma ihtimalinize karşılık telefon aldığınızda ya da 3G uyumu olan bir tablet aldığınızda ilk yapmanız gereken; tablet ya da telefonunuzun IMEI kodunu not almaktır. Çünkü bu IMEI Kodu size fazlasıyla lazım olacaktır. IMEI sorgulama işlemi için ise tercih edebileceğiniz birçok yol bulunmaktadır. IMEI sorgulama işleminiz için tercih edebileceğiniz ilk yol; E devlet aracılığıyla IMEI sorgulamadır. E devlet aracılığıyla IMEI sorgulaması yapabilmek için öncelikle bir E devlet hesabına sahip olmanız gerekmektedir. E devlet hesabına sahip olmak için PTT şubelerinden E devlet şifresi alabilirsiniz. E devlet şifresi sahibi olduktan sonra da siteye giriş yaparak; IMEI sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. IMEI sorgusunu yapabilmek için lazım olan tek bilgi telefonunuzun ya da 3G uyumlu olan tabletinizin IMEI bilgisidir. IMEI bilginizin olması dâhilinde sorgunuzu çok rahat bir şeklide yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Peki, IMEI numarasını öğrenmek için tercih edebileceğimiz yollar nelerdir? IMEI sorgusunu öğrenmek için telefonunuz yeterlidir. IMEI numaranızı telefonunuz üzerinden çok rahat bir şeklide yapabilirsiniz. IMEI sorgusu yapabilmek için tercih edebileceğiniz ilk yol; *#06# yazarak arama tuşuna basabilirsiniz. Bu sayede de edinmek istediğiniz IMEI numaranızı edinebilirsiniz.

IMEI numarasını öğrenmek için ayrıca telefonlarda ayrı ayrı da tercih edilebilecek ve kullanılması gereken yollar bulunmaktadır. İOS (İphone, 3G ve İPAD) leriniz için; ayarlardan geneli tıklamalı, ardından hakkında menüsünden IMEI numaranızı öğrenmelisiniz.

Androidler de ise ayarlar tıklamalı ve ardından telefon hakkında menüsünden IMEI numaranızı öğrenmelisiniz. Eski Sony ve Sony Ericsonlar için IMEI numarası sorgusu yapmak istiyorsanız; *sağ*sol sol* sol yapmalısınız. Ve IMEI numaranızı not almalısınız.

Haberin Devamı

Blacberyy ve yeni Sony Ericssonlar için IMEI numarası sorgusu yapmak istiyorsanız da; seçenekleri tıklamalı ardından durum altında bölümünden IMEI numaranızı not etmelisiniz.