Gazete Vatan Logo

İlk zil Antalya'da Rus okulunda çaldı

ANTALYA’da, Rusya Federasyonu’nun müfredatına göre eğitim ve öğretimin yapıldığı Uluslararası Rus Okulu, Rusya’daki tüm okullarda olduğu gibi 1 Eylül itibariyle yeni döneme ’merhaba’ dedi.

Türkiye’de Rusya Devleti Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına göre eğitim ve öğretimin yapıldığı tek okul olan Antalya Uluslararası Rus Okulu, bugün Rusya’da 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Türkiye’de de yeni dönemin ilk ders zilinin çaldığı okul oldu. Uluslararası Rus Okulu’nun yeni eğitim- öğretim yılının başladığı törende Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexandar Tolstopayatenko da yer aldı.
Lara’da faaliyet gösteren Rus Okulu’nda ilköğretim bölümünde yaklaşık 70 öğrenci bulunuyor. 9 yıllık mecburi eğitimin olduğu Rusya’daki müfredata ilişkin yeni dönem uygulamaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Çeşitli dans gösterileri ve öğretmenlerin tanıtımının yapıldığı yeni dönem açılışında öğrenci velileri de çocuklarını yalnız bırakmadı. Rusya’daki okullarla eş zamanlı olarak yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan okulun yeni öğrencilerine, diğer öğrenciler tarafından oyuncak ayı ve çiçekler hediye edildi. Yeni döneme ilişkin tanıtım amaçlı düzenlenen ilk derslerde veliler de çocuklarını sınıflarında yalnız bırakmadı.

Uluslararası Rus Okulu Müdürü Victor Bikkenev, okulda BDT üyesi ülkelerin yanı sıra, SSCB’nin dağılması sonrası bağımsızlıklarını elde eden çeşitli ülkelerin Antalya’da yaşayan vatandaşlarının ilköğretim düzeyindeki 70 çocuğunun öğrenim gördüğünü söyledi. Ana dilde eğitimin Rusça, yabancı dil olarak ise Türkçe, İngilizce ve bu yıldan itibaren Almancanın eklendiğini dile getiren Victor Bikkenev, şöyle dedi:

"Rusya’da ve SSCB’nin dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan ülkelerde yeni eğitim ve öğretim dönemi 1 Eylül’de başlar. Biz de buna göre eğitim ve öğretime başladık. Rusya’da Özel Okullar Birliğine bağlıyız. Her yıl Rusya’dan denetmenler gelerek okulumuzu denetler. Okulumuzda eğitim ve öğretim gören çocuklar, Rusya’da anlaşmalı olduğumuz Özel Okullar Birliğine üye bir okulda sınava girerek Rusya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen diplomayı almaya hak kazanıyor. Bizim verdiğimiz diploma Rusya’da geçerli."

Haberin Devamı