Gazete Vatan Logo

İlk sanal müze açıldı

Tokat Valisi Recai Akyel, EMITT 2008’de Türkiye’nin ilk sanal müzesinde yapılan sanal turları tanıttı.

Müzede, Tokat, Sivas, Giresun ve Gümüşhane müzelerindeki tarihi eserlerin fotoğrafları 360 derecelik turlarla izlenebiliyor

EMITT 2008’e (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) katılan Tokat Valisi Recai Akyel, Türkiye’nin ilk sanal müzesini tanıttı. Vali Akyel konuşmasında “Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’nin önderlik ettiği sanal müze projesiyle internet üzerinden sanal turlar düzenleniyor. İngilizce ve Türkçe olarak hizmet veren proje kapsamında daha fazla turisti Kelkit Vadisi’ne çekebilmek için Çince, Japonca ve Almanca tanıtım çalışmaları da devam ediyor. www.kelkitbasinmuseums.org sitesinde Tokat, Sivas, Giresun ve Gümüşhane dahilindeki müzelerde sergilenen tarihi eserlerin fotoğrafları 360 derecelik sanal turlarla izlenebiliyor. Sitede ayrıcı Tokat Ballıca mağarısı, Gümüşhane Karaca mağarası ile Sivas Santa Harabeleri de ziyaret edilebilir” diye konuştu.

Kelkit Havzası Birliği...

Halen başkanlığını Tokat Valisi Dr. Recai Akyel’in yaptığı Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Bölgesel kalkınma ve işbirliği amacıyla Sivas, Giresun, Gümüşhane, Tokat İl Özel İdareleri ile Almus, Alucra, Akıncılar, Başçiftlik, Çamoluk, Erbaa, Gölova, Kelkit, Koyulhisar, Köse, Niksar, Suşehri, Şebinkarahisar, Şiran, Refahiye, Reşadiye ilçe belediyelerinin iştirakiyle 2003 yılı Aralık ayında kuruldu. Birlik bölgenin önemli Tabiat Varlıkları, Tarihi Değerleri ve Kültürel Birikimlerini Turizm açısından değer haline getirmek, Kelkit Havzası’nı özgün değerleri ile ulusal ve uluslararası boyutlara taşımak, yurtiçi ve yurtdışında ilgili kurum, kuruluş ve yatırımcıların dikkatini çekmek amacıyla çalışmalar yürütüyor. Birliğin internet adresi ise www.kelkithavzasikalkinmabirligi.gov.tr. Daha detaylı bilgi almak isteyenler ise 0356 214 80 95 nolu telefona başvurabilirler.

10 YIL SONRA FARKLI TOKAT

Vali Akyel, “Tokat, yeni bir atılımla 10 yıl sonra dünya kenti olacak. 10 yıl sonra gelenler Tokat’ı tanıyamayacak” dedi. Vali Akyel (ortada), fuardaki standı gezenlere pekmez ve çemen ikram etti. Bir konuk da valiye portresini hediye etti.



Haberin Devamı