Gazete Vatan Logo

İlk raporlara göre ‘düşme’ olabilir

Ahmet Atakan’ın nasıl öldüğü detaylı otopsinin ardından aydınlığa kavuşabilecek.

Cenaze Hatay’da ön otopsisi yapıldıktan sonra Adana Adli Tıp’a götürülerek burada da bir otopsi yapıldı. Ölü muayene tutanağında, kafatasının sol etrafında 6x5 cm’lik künt vasıfta yara mevcut olduğu ve vücudun birçok yerinde ekimoz ve sıyırık görüldüğü anlatıldı.

Kafa travması

Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, “En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması. Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yok” dedi. Adana Adli Tıp Kurumu’nda hazırlanan otopsi tutanağında ise “Ölümün künt beden genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği...” Raporda, kafada 4-5 cm derinlikke göçük olduğu yazıldı.

‘Çelişkili’

CHP’li Hasan Akgöl, otopri raporlarına ve polisin verdiği ‘düşme’ görüntülerinin doğru olduğuna inanmadığını söyledi. Hastaneye giden Akgöl, ilk açıklamasında “Çocuk darp almış. Kulaklarından kan geliyor” dedi.

CHP’li Mevlüt Dudu da iki raporun çelişkili olduğunu öne sürdü.

‘Araba çarpması’ da olabilir’

Otopsi raporlarını VATAN’a değerlendiren adli tıp uzmanı Prof Dr. Ümit Biçer, şunları söledi: “Genel vücut travması dediğimiz şey vücudun farklı bölümlerinin yaralanmasını anlattığımız bir terimdir. Bu yüksekten düşme ya da araba çarpması gibi nedenlerle oluşabilir. Ön otopsi raporunda özel olarak araç çarpması yönünde bir değerlendirme ya da terim kullanılmamış. Bu durumun anlaşılabilmesi için fotoğrafların ve genel otopsi raporunun beraber değerlendirilmesi gerek.“

Haberin Devamı