Gazete Vatan Logo

İlk göz ağrısı 90 yaşında

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un iş hayatındaki 60’ıncı yıl dönümü ve Otokoç Otomotiv’in 90’ıncı yılı Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İlk göz ağrısı 90 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü şirketlerinden biri olan Otokoç Otomotiv’in 90’ıncı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un iş hayatının 60’ıncı yıl dönümü Rahmi M. Koç Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir’in yanı sıra Koç Topluluğu üst düzey yöneticileri ile yurt içi ve yurt dışından iş dünyası temsilcileri katıldı.

Otokoç Otomotiv’de uzun yıllar emek vermiş değerli yöneticiler, başkanlar ve varislerine onur plaketlerinin takdim edildiği törende ayrıca Otokoç Otomotiv adına Ömer M. Koç ve Ali Y. Koç tarafından Rahmi M. Koç’a 60’ıncı yıl plaketi takdim edildi. 1928 yılında, Anadolu’dan başlayıp, dünyaya yayılan Otokoç Otomotiv’in 90 yıllık hikâyesi müziğin evrensel diliyle, ‘Düşten Gerçeğe’ isimli senfonik bir eserle anlatıldı. ‘Yılların ve Yolların Hikâyesi’ adı verilen konserde ayrıca, Otokoç Otomotiv için İTÜ Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölüm Başkanı Oğuzhan Balcı tarafından senfonik olarak düzenlenmiş ulusal müziğimizin seçkin örnekleri de icra edildi.

Haberin Devamı

Sektörde ilklere imza attı

1958’de Rahmi M. Koç’un iş hayatına ilk adım attığı şirket olan Otokoç Otomotiv merhum Vehbi Koç’un, 1928’de kamyon ve otomobil işlerinin hızlı büyüyeceğine olan inancıyla Ankara’da kuruldu. Koç Topluluğu’nun otomotiv sektöründeki ilk faaliyeti olan Otokoç Otomotiv, kendi içinde Türk otomotiv tarihini de barındırıyor. Otomotiv sektöründe bugüne kadar önemli bir rol üstlenen Otokoç Otomotiv, sektörün montaj ve üretim sanayisine girmesine de öncülük etti.