Gazete Vatan Logo

İlk çeyrekte % 7.5 umudu

Büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi Şubat’ta % 9.9 arttı. Çarkların hızlı dönmesi ilk çeyrekte % 7.5’lik büyüme için umut verdi

İlk çeyrekte % 7.5 umudu

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi Şubat’ta çarkların hızlı dönmeye devam ettiğini gösterdi. TÜİK’in verilerine göre, hem arındırılmamış sanayi üretim endeksi hem de takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Şubat’ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Şubat’ta bir önceki aya kıyasla yüzde 0.2 azaldı.

Reuters’a bilgi veren ekonomi yetkilileri büyümenin ilk çeyrekte 2017’nin son çeyreğine oldukça benzer bir seyir izlediğini, öncü verilerin güçlü büyümenin güçlü devam ettiğine işaret ettiğini söyledi. Yetkililer, “Açıklanan sanayi üretiminin de gösterdiği üzere büyüme kuvvetli seyrediyor. Geçen yıl son çeyreğe göre kıyasladığımızda benzer bir büyüme oranı gerçekleşecek görünüyor. Öncü veriler ilk çeyrekte yüzde 7-7.5 bandında bir büyümeye işaret ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Halk Yatırım tarafından yayımlanan notta da güçlü büyümenin altı çizilerek, “Yılın ilk çeyreğinde 2017’nin son çeyreğine benzer bir şekilde yüzde 10’lu seviyelerde yıllık artış görmek mümkün” denildi.

Haberin Devamı