Gazete Vatan Logo

İlahiyatçıları kızdırdı!

Peygamberler, dinler ve kutsal kitapları dışlayan tek yaratıcı inancı ‘deizm’ hakkında yazdığı yeni kitabıyla ilgili konuşan Yaşar Nuri Öztürk, “Kuran; Deizm’e kapı aralayan bir kitaptır. Deistler, Allah’a inançlarını koruyan samimi mümin insanlardır. Atatürk de Deist’tir” sözlerine ilahiyatçılar tepkili.

‘Kapı aralamaz’

Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, “Kuran-ı Kerim’e göre iblis dahil her varlık Allah’a inanır. Kuran peygambersiz bir dinden bahsetmez. Kuran’ın deizme kapı aralaması olamaz”

Dr. Arif Arslan, “Deizm, Allah’ı inkar edemeyen kafirliktir. İbadeti, zekatı, namazı, orucu emreden, kurallar koyan, tüm peygamberlerden insanlığın nişan taşları olarak bahseden Kuran-ı Kerim nasıl deizme kapı aralar? ‘Türk milleti Müslümandır ve daha dindar olmalıdır.”

Deizm nedir?

Deizm, kehanetler ve mucizeler gibi kaynağı ilahi olarak kabul edilen dinlerin reddettiği için peygamberler, kutsal kitaplar, sevap, günâh, ibâdet, dua, vahiy, melek, cin, şeytan, cennet, cehennem, ahiret ve kader gibi kavramların bu kabul etmeyen bir inançtır. Deistler, kutsal kitaplar, dinler ve peygamberler olmadan sadece evreni yaratan tek bir tanrı olduğuna inanır.

Haberin Devamı