Gazete Vatan Logo

İktidara yakınlaşan istasyonu kapıyor

Erdoğan'a rica ederek kaçak benzin istasyonu kuran Adnan Şenses'ten sonra Tamer Yiğit'in de önündeki engeller kalktı. Yiğit, AKP iktidarına SİT kararını bozdurdu

Şarkıcı Adnan Şenses, 1999 yılında Zeytinburnu'nda Veliefendi'ye dönüş yolunun kesiştiği köşede bir akaryakıt istasyonu yaptırdı. Şenses, bugün olduğu gibi o dönemde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla biliniyordu. Tartışmalı istasyonunun yapımına Zeytinburnu Belediyesi karşı çıkmıştı. Ancak devreye Erdoğan girmiş, istasyon kaçak olarak inşa edilmişti. Şenses, bu yakınlığı sayesinde bölgedeki vatandaşların itirazlarına, Zeytinburnu belediyesinin açtığı soru önergelerine rağmen söz konusu araziye istasyonunu kaçak olarak kurdu. Şenses bununla da kalmadı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde de iktidarın gücünü arkasına aldı. Ve Başbakan Erdoğan'a ricada bulunarak akaryakıt kar dağıtım paylarının yükseltilmesini sağladı.

Listeye girememişti
Şenses cephesinde bu olaylar gelişirken Yeşilçam filmlerinin 'esas oğlan'ı Tamer Yiğit de Başbakan Erdoğan'a yakınlığının meyvesini aldı. Aynı zamanda AKP'nin kurucu üyelerinden olan Yiğit de Erdoğan aracılığıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi'nde sahibi olduğu 85 pafta 773 ada ve 40 sayılı parsel arazisinin üzerindeki SİT alanı kararını bozdurdu.
Danıştay 6. Dairesi, 25 Ekim 2001 tarihinde verdiği kararla Tamer Yiğit'in, SİT alanına benzin istasyonu yapılması yönündeki girişimlerine karşı yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak Yiğit, Şenses gibi bu arazisine benzin istasyonu kurmakta kararlıydı. AK Parti'nin iktidara gelmesi avantajını kullandı ve 'teselli ikramiyesi' için kapıları aşındırmaya başladı.
Sonuçta AK Partili Zeytinburnu Belediyesi'ne gönderilen Ataköy Merkezi Revizyon îmar Planı ile Tamer Yiğit'in sahip olduğu SİT alanının imar planında değişiklikler yapılarak benzin istasyonu olarak tahsis edilmesi istendi. Dün toplanan Belediye Meclisi, saatler süren tartışmalı oturumun ardından 12 red oyuna karşı 13 kabul oyu ile araziyi benzin istasyonu olarak tahsis etti.

Haberin Devamı