Gazete Vatan Logo

İkinci ülke Türkiye

Mercedes dünyasının en hızlı büyüyen ikinci pazarı olduk

Türkiye, Mercedes satışlarını dünyada en fazla artıran ikinci ülke oldu. Global olarak Temmuz ayında satışlarını yüzde 17 oranında artıran marka, Türkiye’de yüzde 155 oranında büyümeyi başardı. Mercedes-Benz Türkiye, geçen ay 1.001 adetlik satış rakamına ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 442 adetti. Şirketin satışlarını artırmasında Türkiye’ye özel olarak üretilen 1.6 litrelik motora sahip C Serisi ile yeni E Serisi etkili oldu. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi ise satışlarını yüzde 446 oranında artıran Güney Kore oldu.

Mercedes-Benz Türkiye, C Serisi sayesinde geçen yıl 10 bin adetlik satış rakamını geçerek tarihi rekora imza atmıştı. Bu başarıyı gören Daimler de Türkiye’ye özel yeni bir aracın üretimi için düğmeye bastı.

2009’da 10 bin adedi geçti

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “Avrupa’nın da 7’nci büyük pazarı haline geldi. Türkiye, gösterdiği performansla Daimler dünyasında artık sözü geçen bir ülke konumuna geldi. Krizde 10 binlik satış rakamı, Daimler için önemli bir rakam. Bizi dikkate alıyorlar. C Serisi çok tutunca, bizim pazara uygun yeni modeller üzerinde konuşmaya başladık. Daimler’in Ar-Ge’si bunun üzerinde çalışıyor” demenicini vermişti.

Türkiye, Citroen’in Top 10 listesine girdi

Türkiye, Temmuz ayındaki satış başarısıyla tüm dünyada Hollanda, Rusya ve Portekiz’in önüne geçerek Citroen’in en çok satış gerçekleştiren ilk 10 ülkesi arasına girdi. Temmuz ayında 2 bin 362 araç satışı gerçekleştiren Citroen Türkiye, bu rakamla bugüne kadar ki en iyi Temmuz ayı satışına ulaşmış oldu. 2010 yılının başında yeni C3’ün lansmanıyla atağa geçen marka, özellikle ticari araç satışlarındaki başarısının etkisiyle 2010’un ilk 7 ayında toplam 12 bin 437 araç satarak pazar payını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artırdı. Citroen, ilk 7 ayda yüzde 3.66’lık pazar payı elde etti. Bu yıl 24 bin 250 araç satmayı hedefleyen Citroen; pazarın artış göstermesine rağmen yılın başında koymuş olduğu yüzde 3.7’lik pazar payı hedefini oruyor.

Haberin Devamı