Gazete Vatan Logo

İkinci kampanyada yüzde 24 indirim

TOKİ, bu yıl ikinci kez indirim kampanyasına başlıyor. Bu kez indirim oranı yüzde 20’den yüzde 24’e yükseltildi. Borcunu erken kapatmak isteyenler 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

İkinci kampanyada yüzde 24 indirim

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının bu yıl ikincisi başlıyor. Bu kampanyada TOKİ ilk kez indirim oranını yüzde 20’den yüzde 24’e yükseltti. Başvuruların 21 Eylül’de başlayacağı indirim kampanyasına katılmak için son gün 19 Ekim olarak belirlendi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyası düzenlendiğini ifade etti. Turan, vatandaşların bu yöndeki beklentileri üzerine 2018 yılı için indirim kampanyasının ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini aktararak, bu kampanyada indirim oranını yüzde 24’e çıkardıklarını, tarihi ve koşullarının da belirlendiğini kaydetti.

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Eylül-19 Ekim’de ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini belirterek, “Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar başvurularını yapması gerekir. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Esnek ödeme planı

Bu yıl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasında esnek ödeme planı yaptıklarını vurgulayan Turan, “Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 24 indirim kampanyasından faydalanabilecek” bilgisini verdi.

Turan, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerektiğini dile getirerek, “Kampanyamızdan, satışları 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dâhil edilmemiştir” dedi.

Haberin Devamı

0.98 faizli kampanya başlıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Emlak Konut GYO öncülüğünde GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin de yüzde 0.98 faizli kampanyası için gün sayılıyor. Bu hafta içinde duyurulması planlanan kampanya kapsamında konut kredisi faizleri yüzde 2’yi aşan seviyelerden yeniden yüzde 0.98’e indirilecek ve vade 120 ay olacak. Peşinat oranı da yüzde 10 olarak belirlendi. Kampanyanın en az bir ay sürmesi hedefleniyor. Kampanya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla bu hafta içinde düzenlecek bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Kampanya için bir kamu spotu da hazırlanıyor.
192 bin kişi bekleniyor
Kampanyaların belirli prosedürlere ve vatandaşların durumuna göre yapıldığını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, şunları kaydetti: “Yaz aylarında indirim kampanyası yaptığımızda birçok vatandaşımız köyünde ve tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamızı bahar ayında yapıyoruz. Kampanyadan yaklaşık 192 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanmasını bekliyoruz. Kampanya kapsamındaki konut alıcılarının borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecekler.”

Haberin Devamı