Gazete Vatan Logo

İki nakil kolla bilgisayar kullanıyor!

Antalya’da 2010’da çift kol nakledilen Cihan Topal iyileşti. Bilgisayar kullanan, Topal, oğluna ameliyatı yapan Prof. Ömer Özkan’ın adını vermiş...

Aydın’da yaşayan Cihan Topal, 2008 yılında Aydın’da geçirdiği kaza sonucu iki kolunu da mısır silaj makinesine kaptırdı. 2010’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki operasyonla motosiklet kazasında ölen Fatih Demirel’in (23) kolları Cihan Topal’a nakledildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk çift kol nakli sayesinde Topal, iki yıllık fizik tedavinin de ardından tamamen sağlığına kavuştu.

Önce kabus sonra rüya...

Hayatını kabusa çeviren kaza olduğunda 5 aylık Necile adlı kızı olan Topal, yıllar sonra yeniden aynı sevinci yaşadı. 2014’te doğan oğluna, kendisine yeni bir hayat sunan Ömer Özkan’ın adını verdi.

EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEK OLDU

‘En büyük hayalim bebekken dokunamadığım, sevemediğim kızımı kollarıma alabilmekti’ diyen Topal, yaşadıklarını anlattı: “Çok şükür hayatımdaki kara bulutlar dağıldı. Çocuklarımın ellerinden tutabilmeyi çok istiyordum. Oğlum Ömer Özkan bir yaşına girdi. Artık çocuklarımı kucaklayıp, ellerini tutabiliyorum, parka götürüp, saçlarını okşayabiliyorum. Bilgisayarın klavyesini yardım almadan kullanabiliyorum. Çocuklarımın fotoğraflarını dostlarımla paylaşıyorum. eniden doğmuş gibiyim.”

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk, dünyada 16’ncı çift kol nakli...

Cihan Topal’a 26 Eylül 2010’da Antalya’da yapılan çift kol nakil operasyonu 7 saat sürdü. Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan’ın yaptığı ameliyat, Türkiye’nin ilk çift kol nakli olarak tarihe geçti. Operasyon, dünyada da 16’ncı çift kol nakli oldu. Topal, naklin ardından 2 yıl fizik tedavi gördükten sonra kollarını tekrar kullanmaya başladı.