Gazete Vatan Logo

İki bakanlık birleşecek

Erdoğan ve eşi sahurda gençleri ağırladı. Çalışma Bakanlığı ile Aile Bakanlığı’nın birleştirileceğini açıkladı. ‘Tüm öğretmenler atanacak’ diyen Kılıçdaroğlu’nun yalan konuştuğunu belirtti

İki bakanlık birleşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın Twitter paylaşımındaki sahur daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen gençlere sürpriz yaparak programa katıldı. Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden canlı yayınlanan sahur programında Erdoğan gençlere söz verdi. Bir öğrencinin Filistinliler’in barındığı mülteci kamplarında gönüllü çalışma talebine ‘O zaman sen listeyi hazırla. Kimler katılmak istiyorsa öğrenelim. Ondan sonra eşim, şahsım bununla ilgili girişimlerde bulunuruz’ yanıtı verdi.

Yalan söylüyor

Erdoğan, bir öğrencinin öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu: Ben sana Erdoğan cevabı mı vereyim, İnce cevabı mı vereyim veya diğerleri gibi mi cevap vereyim? Eğer ‘Erdoğan cevabı verin’ derseniz, ben size en doğrusunu konuşurum. Burs karşılıksız. Biliyorsunuz kredi, belli devlet imkanlarının gençlerimiz için üniversiteyi bitirdikten sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Üniversiteni bitirdin, iş bulana kadar ödeme var mı, yok. İş bulduktan sonra faizsiz, çok düşük taksitlerle o krediyi ödemeye başlar ama o, onun için aynı zamanda iş bulma garantisidir. Bu devlet de olabilir, özel sektör de olabilir. Diğer adaylar, Allah selamet versin, biz diyor sileriz. Biz ‘dürüst olalım’ diyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim.

Haberin Devamı

Erdoğan, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde okuyan bir öğrencinin atanma talebine ilişkin şunları kaydetti: Ben, Bay Kemal değilim. Bay Kemal ne diyor? ‘Atama bekleyen bütün öğretmen adaylarını atayacağım’ diyor. İnanın iki kere iki dört, yalan söylüyor. Yılda 30 bin, 40 bin, 50 bin olur ama ‘Herkes atanacak’ denirse, bu yalan olur.

Erdoğan ‘Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birleştiriyoruz. Bu ikisi birleşeceği için -bunu daha sonra açıklayacaktım ama size kıyağım oldu- dolayısıyla burada yeni bir kadrolaşma olacak’ dedi.

Lütfen acımayın

Erdoğan, darbe girişimi sonrası askeri okullardan atılan öğrencilerin durumuyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Biraz gerçekçi olmam lazım. Türkiye bir hukuk devleti. Bu söyledikleriniz ya yargılanıyor veyahut da onlar suçlu bulunduğu için açığa alındılar veya onların okuldan alınması söz konusu oldu. Eğer biz kalkıp da bu tür FETÖ olayına öyle veya böyle karışmış olanlar, ya bakıyorsunuz işte ByLock olayına karışmış veya yeni yeni şimdi bazı bulaşma noktalarını görüyoruz. Hiç benim duymadığım şeyler var. Onun için de bu olaylarda lütfen acımayın çünkü acınacak hale geliriz.

‘Türkiye bu kadar sefil duruma düşmedi’

Gazetecilik Bölümü’nde okuyan bir öğrencinin basının özgür olmasını istediğini söylemesi üzerine Erdoğan ‘Bir Cumhurbaşkanına kendi mekanında böyle bir soruyu soracak kadar özgürsün’ ifadesini kullandı. Erdoğan Diş Hekimliği Bölümü’nde okuyan bir gencin, stajlarda kullanılan malzemenin öğrenciler tarafından sağlandığını belirtmesi üzerine ‘Ben bunu bilmiyordum. YÖK’le de görüşeceğim. Ondan sonra, sadece sizin üniversiteniz değil bütün üniversitelerde büyük ihtimalle var. Bunun takibini yapacağım. Öğrencinin orada kullandığı malzemenin ücretini öğrenciden almak kadar Türkiye bu kadar sefil duruma düşmedi’ diye konuştu.

Haberin Devamı