Gazete Vatan Logo

İhracatçıya güç katacak imza

71 bin ihracatçının temsilcisi olan TİM ile Alternatif Bank iş birliğine gitti. Bu kapsamda, ihracatçı Katar Riyali ile işlem yapabilecek, yeni pazarlara açılabilecek.

İhracatçıya güç katacak imza

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Alternatif Bank, ihracatçı şirketlerin finansal ihtiyaçlarına özel bankacılık çözümleri oluşturmak amacıyla iş birliği protokolüne imza attı.

Alternatif Bank, protokol kapsamında işletme, ihracat, yatırım kredileri, gayri-nakdi krediler, ödeme ve tahsilat işlemleri, dış ticaret işlemleriyle birlikte sigorta ve leasing gibi bankacılık dışı işlemlerde de TİM üyelerinin ihtiyacına özel olarak şekillendirilecek avantajlı hizmet ve çözümler sunacak. Banka, hissedarı olan The Commercial Bank’ın gücüyle de ihracatçılara yeni pazarlara açılmalarında destek sağlamayı hedefliyor.

Riyal ile ödeme

Alternatif Bank ayrıca Katar Riyali’nin Haziran ayı itibarıyla Merkez Bankası’nın alım-satım yapılan dövizler listesine eklenmesiyle beraber Katar Riyali cinsinden döviz işlemleri, ödemeler ve ihracat tahsilatları yapmaya başladı. Böylece Katar’la ticaret yapmak isteyen firmalara da bu yönde hizmetler sunacak.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Mart ayında 7 bankayla benzer bir protokol imzalamıştık. Alternatif Bank’ın da eklenmesiyle bankacılık sektörümüzün büyük bir kısmı kapılarını ihracatçılarımıza açmış oldu. Banka, Katar Riyali ile işlem yapma kapasitesine sahip olmasıyla Katar’la ticaret yapan firmalarımızın işlerini kolaylaştıracak, yerel paralarla ticaret hız kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür de “TİM üyelerinin başta Katar olmak üzere, gelişen yeni pazarlara açılmasına bankacılık hizmetlerimizle katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Büyüme hedefi olan, istihdama, üretime ve ülkemiz ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan tüm işletmeleri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.