Gazete Vatan Logo

İhaleden vazgeçildi

Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın ihaleye çıkartılması twitter’da Türkiye’de birinci, dünya gündeminde ise dördüncü oldu. Ünlülerin de destek verdiği kampanya ses getirdi ve bakanlık, ihaleden vazgeçildiğini duyurdu.

İhaleden vazgeçildi

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada halkının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sulubahçe ve Habbele Koyları’nı kiralayarak işletmeye açmak için ihaleye çıkartmaya hazırlanmasına tepki olarak Twitter’da ‘#bozcaadabizim’ hastagli açılan kampanya TT listesinde Türkiye’de birinci, dünya gündeminde ise dördüncü sıraya oturdu. Ayrıca change.org dan başlatılan imza kampanyası ise kısa sürede 31 bini geçti. Sosyal medya uzmanları, yazın 10 binleri bulan nüfusun kış aylarında, bin kişinin altına düştüğü adada yaşayan halkın başlattığı kampanyanın reklamsız ve bütçesiz Türkiye ve Dünya gündemine oturması büyük başarı yorumlarında bulundu.

Ünlülerden destek

Bozcaada’dan sosyal medya kampanyasını ise bir grup genç Çınaraltı Kafe’den yönetti. Kampanyaya birçok ünlü sanatçı, sporcu ve gazeteci ve yazar da destek verdi. Ada aşığı İlhan Şeşen, Instagram da ‘Bağlar’ adlı kendi eserini gitarla çalarak tepki gösterdi ve ardından, “Bu şarkıyı Bozcaada için yazmıştım. Boşuna mı yazmışım? Duydum ki kıyılar ihale ile satışa çıkıyormuş. Bir tek ricam var, lütfen yapmayın” ifadelerini kullandı. Ata Demirer, Ceylan Ertem, Feridun Düzağaç, Çağan Irmak, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Sedef Avcı, Hande Erçel, Betül Demir, Hande Doğandemir, Farah Zeynep Abdullah, gibi onlarca ünlü isim #bozcaadabizim kampanyasına paylaşımları ile destek oldu. Twitter’da birçok siyasi isim de destek verdi. Instagram’da ise kısa sürede 13 binin üzerinde paylaşım oldu.

Haberin Devamı

Ve sevindirici haber

Çanakkale’nin Bozcaada Belediye Başkanı CHP’li Hakan Can Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sulubahçe ve Habbele Koyları’nı kiralayarak işletmeye açmak için ihaleye çıkartma kararıyla ilgili açıklama yaptı. Facebook hesabından açıklama yapan Başkan Yılmaz, şöyle dedi: Gözün aydın Bozcaada... Bugün doğum günün... Doğum günün kutlu olsun... Emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Tabiat Varlıkları Genel Müdürü’nün yanından şimdi çıktık: Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak.

Ak Partili vekil duyurdu

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da Bozcaada’nın Sulubahçe ve Habbele koylarının kiralanarak işletmeye açılması için yapılacak ihalelerin iptal edildiğini açıkladı. Turan’ın yazılı açıklaması şöyle:

Haberin Devamı

Bakanımız ile konuyu görüştük. Aslında koyların ihalesi konusu iddia edildiği gibi betonlaşmanın önünü açan değil sadece büfe, şezlong ve şemsiye hizmetini içeren vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmaya yönelik bir konuydu. Ak Parti Bozcaada İlçe Başkanımız Uğur Ahmet Talay ve Bozcaada Belediye Başkanı ile vardığımız, söz konusu hizmetlere şimdilik ihtiyaç duyulmadığı kanaati üzerine yetkililerle görüşerek ihaleyi iptal ettik.

‘Koylar şemsiyesiz, şezlongsuz güzel’

Bozcaada Forum -Bakanlığın iptal kararından önceki koylarda yapılaşmaya gidilmeyeceği sadece şemsiye ve şezlong kiralanacağı yolundaki açıklamasına cevaben şu görüşlerini dile getirdi: Bozcaada bugünlere şezlonglarla, tesislerle değil; bağları, bakirliği, kendine has kimliği, ziyarete gelen turistlerin bagajlarında taşıdığı şemsiyesi, sepeti ile geldi. Bu özellikleriyle Avrupa’nın en iyileri arasında oldu.

Haberin Devamı