Gazete Vatan Logo

İdlib’e 6’ncı gözlem noktası

Dün Hatay’dan sınırı geçerek İdlib’e giren TSK’ya ait konvoy gerginliği azaltma bölgesinde 6’ncı gözlem noktasını oluşturmak için konuşlandı

İdlib’e 6’ncı gözlem noktası

Suriye’nin İdlib bölgesinde Astana mutabakatı kapsamında görev yapan ve ateşkesin etkinliğinin artırılması ile çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla bölgede olan TSK’ya ait konvoy, 6’ncı gözlem noktasını oluşturmak için dün İdlib’in kuzeyinden Suriye’ye giriş yaptı.

Rejime 6 km

Edinilen bilgiye göre TSK yeni gözlem noktasını İdlib şehir merkezinin güneyinde, rejim ile muhaliflerin arasındaki kalan Maret El Numan ilçesi kırsalındaki El Surman köyüne kuracak. TSK konvoyunun konuşlandığı yeni gözlem noktası, rejim güçlerine yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunuyor.

70 km derinde

TSK konvoyu Türkiye’nin Yayladağı sınırından kuş uçuşu yaklaşık 70 kilometre derinlikte yer alan Maret El Numan’a, İdlib’in kuzeyindeki Reyhanlı’da bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden gitti. Karayoluyla yaklaşık 110 km kat eden konvoyda zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT), mayına karşı korumalı zırhlı Kirpi araçlar, taktik tekerlekli zırhlı araç Kobra, dozer ve kepçe gibi iş makineleri, güç kaynakları, modüler yapı sistemleri ile askeri teçhizat taşıyan tır ve kamyonların olduğu çok sayıda araç görüldü.

Haberin Devamı

12 gözlem noktası

Astana mutabakatına göre TSK’nın toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor. TSK’ya ait bir askeri heyet önceki gün El Surman köyü yakınlarındaki Qhabah ve Cercenaz kasabası yakınlarında incelemelerde bulundu. TSK’nın bir sonraki gözlem noktasının daha da aşağıya inerek İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun kırsalı civarında kurması bekleniyor.