Gazete Vatan Logo

İdlib’de 4’üncü Türk gücü!

TSK konvoyu, dün Suriye’ye girerek İdlib ile Halep arasında stratejik bir noktada bulunan El Eis kasabasına ulaştı. TSK, Astana anlaşması uyarınca 4’üncü Gözlem Noktası’nı kuracak

İdlib’de 4’üncü Türk gücü!

Suriye’deki İdlib bölgesinde Astana mutabakatı kapsamında görev yapan ve ateşkesin etkinliğinin artırılması ile çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla bölgede olan TSK’ya ait konvoy, 4’üncü gözlem noktasını oluşturmak için dün sabah saatlerinde İdlib’in kuzeyinden Suriye’ye giriş yaptı. TSK, yeni gözlem noktasını İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içinde kalan El Eis tepesinde kuracak.

Konvoyun nihai hedefi olan İdlib ile Halep’in arasındaki bölgede kalan ve oldukça stratejik bir noktada bulunan El Eis, Ebu el-Duhur üssünün yaklaşık 40 km kuzeyinde ve Halep’teki muhalifler ile ordu kontrol alanlarının kesişiminde bulunuyor. Yerel kaynaklar 29 Ocak’ta aynı noktaya intikal ederken bombalı araçla saldırılan ve Cilvegözü sınır geçiş noktasına çekilen konvoyun ardından oluşturulan yeni konvoyda 60’tan fazla araç bulunduğunu belirtiyor.

TSK’ya ait askeri konvoyda zırhlı personel taşıyıcılar, tank, kobra taktik tekerlekli araçlar, RPG tehdidine karşı kafes zırhla güçlendirilmiş zırhlı Kirpi araçlar, mayın dedektörleri, iş makineleri ve ambulans bulunuyor. El Eis’e TSK’ya ait konvoyda vinç ile modüler yapı sistemleri taşıyan kamyonlar dikkat çekti. Ayrıca kafes zırhlı Kirpi ve Kobra gibi araçlar ile askeri araç, gereç ve teçhizatlar taşıyan kamyonlar görüldü.

Haberin Devamı

12 gözlem noktası

İnsani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanmasına çalışan TSK, 13 Ekim 2017’de 1 Numaralı, 23 Ekim 2017’de 2 Numaralı, 19 Kasım 2017 tarihinde ise 3 Numaralı Gözlem Noktası’nı kurduğunu açıklamıştı. Suriye-Türkiye sınırı yakınındaki İdlib-Afrin hattında Salve köyü ile Samaan Kalesi yakınları ve Şeyh Akil Tepesi’nde TSK’nın gözlem noktaları bulunuyor. İdlib’de toplam 12 gözlem noktası kurulacak.

Kurban kestiler
TSK konvoyu gözlem noktası kurmak üzere El Eis’e ulaştı. Türk ordusunu gören bazı köylülerin kurban kestiği görüntülere yansıdı.