Gazete Vatan Logo

İdam Meclis iradesinde

Çocuklara yönelik cinsel istismara karşı tasarı hazırlayan komisyonun başında görev alan Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Meclis böyle bir irade ortaya koyarsa bu ceza da gelebilir ama irade Meclis’in iradesi olacaktır” dedi

İdam Meclis iradesinde

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ dün TBMM’de kaydını yaptırırken, çocuklara cinsel istismarla mücadele konusunda soruları da yanıtladı. Seçim öncesi bu konuda tasarı hazırlayan komisyonun başında bulunan Akdağ’a “Geçen dönem cinsel istismar düzenlemesi kadük olmuştu. Yeni dönemde ne zaman gündeme gelecek? Bir değişiklik olacak mı yoksa aynı şekilde mi gündeme gelecek?” sorusu yöneltildi. Akdağ, CHP ve MHP ile çok yoğun bir çalışma yaptıklarını, üzerinde büyük ölçüde mutabakat olan bir kanun tasarısını Meclis’e sunduklarını hatırlattı. Erken seçim nedeniyle bu tasarının kaldığını belirten Akdağ, şöyle devam etti: Elbette mesele sadece bir kanun yapmak değil. Bir acil eylem planı yaptık. Bu acil eylem planı, çocukların ve ailelerin eğitiminde bir şekilde başına bu sıkıntı gelen çocuk ve ailelerin ikincil örselenmeden korunması için alınacak tedbirlere kadar birçok tedbiri de içeriyor. Gerçekten ceza hukukumuzda hiç olmayan çok ağır cezalar da getirdik. Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar ve hele hele bunun neticesinde çocuğun öldürülmesi söz konusuysa zannediyorum ki sayın Cumhurbaşkanımızın ilk ele alacağı konulardan birisi olacaktır.

Haberin Devamı

Gazetecilerin, “İdam polemiği de bir yandan var ve çağrısı yapılıyor” diye hatırlatması üzerine Akdağ, hazırladıkları tasarıda Türk Ceza Kanunu’nda da hiç olmayan çok ağır müebbet cezalar da dahil olmak üzere birtakım hükümlerin bulduğunu anımsattı. Akdağ, “İdam meselesi neticede Meclis’in anayasayı değiştirerek karar verebileceği bir husustur. Meclis böyle bir irade ortaya koyarsa bu ceza da gelebilir ama irade Meclis iradesi olacaktır” ifadesini kullandı.