‘Aile Evi’

Haberin Devamı

Pazar günü Hayat’ın İçinden dosyasını Cerrahpaşa Hastanesi bahçesindeki hasta yakınları için açmıştık. Hastane bahçesinde yaşananlardan söz etmiştik. O sabah beni Kübra Ayaz hanımefendi aradı. Anımsayacaksınız, 9 Mayıs Anneler Günü’nde kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirmiştim. Osmanlı sarayından Büyük Millet Meclisi’ne uzanan aile öyküsünü anlatmıştı bize. Kübra hanım bugün pek çok sivil toplum kuruluşu için gönüllü çalışıyor, bu vazifelerinden asla vazgeçmiyor. Bu haftaki yazımızdan sonra çok duygulandığını ve tam da konu ile ilgili aslında ne güzel projeler ve kampanyalar düzenlediklerini ve kendisinin de bu projelerde yer aldığını anlattı.

Birkaç yıl önce “Kanserli Çocuklara Umut Vakfı”na ben de elimden geldiğince destek olmuştum. Hatta eczanelere konan yardım kutularının yanında benim de çocuklarla o dönemde çektirdiğim fotoğraflar var. Belki görenler olmuştur...

Umuyorum okuyacaklarınızdan sonra hep birlikte birşeyler yapabiliriz...

***


2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji-Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kurulan Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, yaklaşık 4 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören, maddi durumu iyi olmayan kanser hastası çocuklara, tedavileri boyunca aile ve yakınlarıyla ücretsiz kalabilecekleri bir ‘Aile Evi’ kampanyası başlattı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Kliniği Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Uzmanı ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız’ın önderliğinde, tedavi gören hasta çocukların yakınlarına kalacak yer sağlaması amacıyla kurulan Aile Evi Kampanyası İstanbul dışından, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hasta çocuklarının anne ve babalarının kalabileceği bir mekân, bir “Aile Evi” sağlamayı planlıyordu.

Aile Evi 2007-2008 yıllarında düzenlenen kampanyalarla Cerrahpaşa hastanesinin hemen karşısında üzerinde eski bir bina bulunan arsa satın alındı ve sadece hasta yakınlarının çocukları tedavi eden hekimlerin yardımlarıyla bina yıkılıp, yeniden yapıldı. Bugüne kadar yaklaşık 600 bin TL harcanan aile evinin çatısının örtülmek üzere olduğunu söyleyen İnci Yıldız, halen birçok eksikleri olduğunu bildiriyor. Yüksek Mimar Naim Arnas evin projesini Vakıf için gönüllü olarak çizmiş. Ardından ruhsat ve izinler alınarak inşaat başlatılmış.

Özellikle eczanelere konan yardım kutularıyla vatandaşların da kampanyaya destek oldukları görülüyor. Vakfın www.kanserlicocuklaraumut.org adresli internet sitesinde Aile Evi’nin ihtiyaç listesi yer alıyor.

“Kanserli Çocuklar İçin Aile Evi” adlı kampanya çerçevesinde sanatçı Ali ve Aysun Kocatepe çiftinin bestelediği, “Gel, Sen de Katıl Umudun Şarkısına” adlı şarkıya Emel Sayın, Işın Karaca, Nükhet Duru, Orhan Gencebay, Yaşar ve TRT İstanbul Çocuk Korosu eşlik ederek destek olmuş...

Ayrıca Kültür Üniversitesi öğrencileri de kampanyayı geçtiğimiz ay gerçekleştirdikleri kermesle desteklemiş. Birçok futbol kulübünden de destek gördüklerini belirten İnci Yıldız, Aile Evi’nin tamamlanabilmesi için daha çok desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Aile Evi, kanser hastası çocuğun hastanede tedavisi sürerken anne ve babasının geceyi hastane bahçesinde, bekleme bankosunda veya kalorifer peteği yanında geçirmesine son verecek. Sıcak bir çorbayı, yalnızca bir duş ya da 2-3 saatlik uykuyu lüks olmaktan çıkaracak.

Her katında 5 oda bulunacak olan merkezde 15 yatak olacak.

Aile Evi Yükseliyor kampanyasına bağış için banka hesap numaraları:

* Garanti Bankası İstanbul Üniversitesi Şubesi 5686

* İş Bankası Taksim Şubesi 200 5686

* Vakıf bank Mecidiyeköy Şubesi 0015800729-6530945

***


Bir şeyler yapmaya var mısınız?

DİĞER YENİ YAZILAR