Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu canlı takip uygulaması!

İstanbul’un gerçek zamanlı trafik durumunu İBB trafik durumu uygulamasıyla takip edebiliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi uygulaması olan İBB trafik durumu uygulaması mobil olarak da kullanılabiliyor. İBB trafik durumu uygulaması ile İstanbul’da trafik sorunun çözümüne de önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

İBB trafik durumu canlı takip uygulaması!

İstanbul’un trafik soruna çözüm arayışları çok uzun yıllardır devam ediyor. Ancak son birkaç yıldır mobil teknoloji ile elde edilebilen imkanlar, bu doğrultuda gerçekleştirilen çalışmalarda önemli adımların geçilebilmesine imkan verdi ki özellikle sanal ortam hizmetleri bu konuda çok ciddi sonuçlar veriyor. Özellikle elektronik ortam üzerinde hizmet vermeye başlayan İBB trafik durumu uygulaması İstanbullunun son zamanlarda internette en çok kullandığı dijital hizmetlerden birisi haline gelmesine neden oldu. Doğrudan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan resmi bir dijital hizmet uygulaması olan İBB trafik durumu uygulaması, vatandaşın her ortamdan İstanbul’un anlık trafik durumu ile ilgili güncel bilgiler alabilmesini sağlamaktadır.

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de her geçen gün çok daha büyük bir pazara ulaşan otomotiv sektörünün sunduğu çok çeşitli otomobil modellerinin trafikteki araç sayısını önemli oranlarda arttırmasına ek olarak İstanbul gibi bir dünya kentinin yoğun nüfusunun birleşmesi, İstanbul’un her noktasında günün her saatinde çeşitli trafik yoğunluklarının yaşanmasına neden oluyor. Özellikle okul ve mesai saati başlangıçları esnasında İstanbul’un trafik sorunun kaçınılmaz bir hal alıyor. Bu sorunun doğrudan İstanbullunun günlük yaşamında aksatma yaşatması ve ciddi mağduriyetler yaşatmasına neden olması gibi maddelerin dışında İstanbul gibi dünya tarihinin ve modern yüzyılın metropol kentine pek de yakışmayan ve iyi bir izlenim sağlamayan trafik sorununun çözümü için dijital teknolojiden sıklıkla yararlanılıyor.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda doğrudan mobil internet altyapısına odaklı olarak geliştirilen İBB trafik durumu uygulaması üzerinden İstanbul’un gerçek zamanlı olarak trafik yoğunluğu ve akışı bilgisinin alınabilmesi sağlanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi bir dijital hizmet uygulaması olması İBB trafik durumu uygulamasının her zaman güvenilir sonuçlar vermesini sağlıyor. Bu noktada elektronik ortam üzerinde yer alan İBB trafik durumu uygulaması bilgilendirme gerçekleştiren bir uygulaması olarak doğrudan trafik sorununa fiziki bir çözüm sağlamayacağı düşünülse de artık İstanbullu uygulama üzerinden İstanbul trafik durumunu takip ederek, trafiğe çıkış zamanını bu doğrultuda ayarlayabiliyor ki bu durumda trafiğin önemli oranda rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda da İstanbul trafiğinde seyir halinde olan araç sürücülerinin akıllı cep telefonları üzerinden İBB trafik durumu uygulaması üzerinden İstanbul’un sıkışık olan noktalarına alternatif rahat trafik akışının olduğu güzergahlar oluşturabilme şansına sahip olması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bu gibi önemli avantajları ile trafik yoğunluğunun önüne geçilebilmesine yardımcı olan İBB trafik durumu uygulaması akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar kullanımının da yaygınlaşması ile birlikte İstanbullular tarafından çok daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Günümüz modern teknoloji çağında İstanbullular tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elektronik ortam üzerinde yer alan bu hizmeti son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnteraktif bir yapıda geliştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özel uygulaması İBB trafik durumu uygulaması üzerinden tüm İstanbul haritasının trafik durumunu öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı