Gazete Vatan Logo

Hyundai’den yeni yatırım müjdesi

Hyundai’nin Avrupa CEO’su Alan Rushforth, Türkiye’deki fabrikalarının üretiminden ve kalitesinden çok memnun olduklarını kaydederek, İzmit’te üretilecek 3’üncü model hakkında ipuçları verdi. Cenevre Motor Show’da sorularımızı yanıtlayan Rushforth, sergiledikleri Intrado konseptinin Avrupa’da piyasaya sunacakları küçük SUV modelinin öncüsü olduğunu, bu aracın üretim yeri kararı konusunda ise sona gelindiğini kaydetti. Hyundai yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamalarda Türkiye’de üretilecek üçüncü modelin B sınıfında SUV olacağını söylemişti.

i10 büyük avantaj

Rushforth, şunları söyledi: “Özellikle İzmit’te üretilen yeni i10 modelinin Avrupa talebi oldukça iyi gidiyor. Talep artışına bağlı olarak üretimde de önemli bir yükselme bekliyoruz. Avrupa’da yaşanan küçük sınıf rekabetinde i10 modeli elimizi güçlendirdi. İngiltere ve İtalya pazarlarında önemli başarılara imza attık. Cenevre’de rakiplerimiz yeni küçük modelleri tanıtıyor. Ama bunların satışa sunulması 6 ayı bulacak. Ocak’ta piyasa sunduğumuz i10’un bu konuda büyük avantajı var.”

Yeni modelle 300 bine çıkarız

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, İzmit fabrikasının mevcut kapasitesinin 215 bin adet olduğunu söyleyerek, “Üçüncü bir modelle 300 bine yükselebilmemiz mümkün. Yılsonunda i20 modelini tamamen yenileyeceğiz. Sonra da üreteceğimiz üçüncü modele karar vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı