Gazete Vatan Logo

Hüzün ve gurur!

Hüzün ve gurur!

Bodrum’da yapılan Deniz Kuvvetleri Kupa törenine, Balyoz Davası’nda tutuklanan ve kaldırıldıkları hastanede vefat eden Tuğamiral Çakmak ile Kurmay Albay Özenalp’ın eşlerinin gözyaşları damga vurdu.

2’nci Abdülhamit tarafından 1890 yılında iyi niyet elçisi olarak Japonya’ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyni’nin, geri dönüş yolunda Oshima Adası açıklarında fırtınaya yakalanarak parçalanması sonucu hayatını kaybeden denizciler anısına ’Ertuğrul’ adı verilen Bodrum’daki yat yarışları sona erdi. İki etaptan oluşan yat yarışına 6’sı Deniz Harp Okulu’ndan (DHO) olmak üzere 39 tekne katıldı. 7- 13 Ağustos tarihlerini kapsayan yarışta ilk üçe dereceye girenler, Milta Bodrum Marina çekek alanında yapılan törenle ödüllerini aldı.
İki özel kupa
Yarışların ilk etabı dünyayı dolaşan ilk Türk olarak anılan Sadun Boro adına yapıldı. Ayrıca bu yılki yarışlarda ilk kez iki özel kupa verilmesi kararlaştırıldı. Özel kupalar Balyoz davasından Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ve Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp adına verildi. Yarışçılara ödülleri merhum Çakmak ve Özenalp’in eşleri tarafından verildi. Sevgi Çakmak ve Sema Özenalp, ödülleri verirken gözyaşlarına hakim olamadı. Sevgi Çakmak, “Cem’in sevdiklerinden ayrılışının 40’ıncı günü. O donanmada ’kutup yıldızı’ diye anılıyordu. Ben onun eşi olmaktan hep onur duydum ve duyacağım. İnanıyorum ki Cem, bu gece benim yanımda ve bu şeref ödülünü onunla beraber verdim” dedi.
‘Unutturmayın’
Sema Özenalp ise, yıllar önce silahlı kuvvetlere zarar vermek için sinsice, haince bir plan kurulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Onlar bu düşürüldükleri duruma katlanamadılar. Sağlıklarından oldular ve terk ettiler, kötülükleri bırakıp gittiler. Bize bıraktılar. Biz tabi ki mücadeleye devam edeceğiz. Onlar burada. Bizimle beraber. Bu ödül benim ve çocuklarımız için çok kıymetli. Bizi düşündüğünüz, unutmadığınız için herkese çok teşekkür ederim. Unutmayın lütfen, unutturmayın da. Biz unutmayacağız, unutturmayacağız.” Konuşmaları uzun süre alkışlanan Çakmak ve Özenalp’i, eşlerinin silah arkadaşları ve onların eşleri teselli etti.

Haberin Devamı

Kupalar sahiplerini buldu
Törende, Bozcaada- Bodrum etabında dereceye girenlerin ardından iki etap değerlendirilmesi sonucu dereceye girenlere kupaları verildi. Ece Vahapoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı törende organizasyona destek olanlara anı ödülü verildi. ’Avara’ adlı tekneyle DHO bayan öğrencilerinin ’Özgüven Ödülü’nü aldıkları törende iki etap değerlendirmesi sonucu kategorilerinde birinci olan ekipler şöyle sıralandı: ’IRC 4 Murat Gökçen kaptanlığındaki Ada Pupa Adrenalin teknesi, IRC 3 Deniz Yılmaz kaptanlığındaki Güneş Sigorta Falcon Teknesi, IRC 2 Ahmet Eker kaptanlığındaki Eker Yayık Ayran Teknesi, IRC 1 Oğuz Ayan kaptanlığındaki Golden Toy Teknesi, IRC 0 Günkut Ayvazoğlu kaptanlığındaki Arcora teknesi ve IRC Maxi Bülent Atabey kaptanlığındaki Orient Express 6 teknesi.’
Eşlere anı plaketi
Gözü yaşlı eşlere günün anısına Koramiral Uşaklıoğlu tarafından, üzerinde merhum komutanların adlarının yazılı olduğu, fotoğrafları ile donanma gemisi resmi baskılı anı plaketi verildi.

Haberin Devamı