Erbakan’ın ektiği çınar orman oldu...

Salonda duygusal bir atmosfer vardı. Erdoğan’ın hayat hikayesi anlatılırken ağlayanlar ve gözyaşını silenler çoğunluktaydı. Sıra dışı bir insanın hikayesi, ülkenin hikayesi haline geldi. Liman işçiliğinden başlayan bir hayat Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla taçlandı.

Erdoğan, seveni kadar sevmeyeni olan bir lider. Ancak nereden bakarsanız bakınız Atatürk’ten sonra Cumhuriyet’in en karizmatik lideri. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, oy verirsiniz, oy vermezsiniz karşımızda farklı bir lider var. Bırakın Türkiye’yi, Avrupa’da üç genel, üç yerel ve iki referandum kazanan ve her seçimde oyunu artıran bir liderden bahsediyoruz.

Hayallerini gerçekleştiren lider...

Necmettin Erbakan’ın 1969 seçimlerinde Konya’dan bağımsız milletvekili olarak başlattığı Milli Görüş hareketi kırk beş yıl sonra metamorfoz geçirerek ‘tam iktidar’ aldı. Onun diktiği çınar büyüdü ve orman oldu. Naif söylemi nedeniyle hayalci olmakla suçlanan Necmettin Erbakan’ın talebeleri siyaseti domine ettiler.

Aslında bu adaylık 2007’de olacaktı. Ancak 367 krizi ve sonrasında yaşananlar nedeniyle Erdoğan geri adım attı. Ancak yedi yıl sonra daha güçlü biçimde gelerek ve tüm rakiplerini denklem dışına iterek köşke yürüyor.

Haberin Devamı

AK Parti gövde gösterisi ve güneş yol!

Disiplini ve düzeniyle klasik bir AK Parti organizasyonu izledik. AK Parti neden başarıyor diyenler önce muhalefetin bir etkinliğini, sonra da AK Partinin bir etkinliğini izlesinler ve aradaki farkı görsünler. Erol Olçok önderliğinde AK Parti makinesi işbaşındaydı ve kusursuz bir toplantı dizayn etmişlerdi. Erdoğan’ın logosu olan Güneş yol, toplantıya farklı bir hava katmıştı.

Mustafa Kemal gibi Samsun’dan başlıyor!

Erdoğan, dün de yazdığım gibi köşk adaylığının veda değil yeni bir başlangıç olduğunu söyledi. Yumuşak ve kuşatıcı bir üslupla konuştu. Kampanyanın Samsun’dan başlayıp, Erzurum’la devam edecek olması oldukça manidar. Erdoğan, Kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal gibi ilk ziyaretini buraya yapıyor.

Milli irade, milli güç, hedef iki bin yirmi üç...

Erdoğan konuşurken arka fonda yer alan ‘Milli İrade, Milli Güç, Hedef İki bin Yirmi Üç’ sözü AK Partinin hedeflerini göstermesi bakımından önemli mesaj veriyor. Her ne kadar Başbakan ‘helallik’ istese de konuşmasının ana fikri ‘ben bir yere gitmiyorum, buradayım’dı.

Haberin Devamı

ANAP’laşma ve dağılma iddialarına ‘Tayyip Erdoğan olmadan bu davanın olmayacağını düşünenler, bu davayı anlamamıştır’ diyerek cevap verdi.

Politik mücadelesiyle efsane yazan ‘uzun adam’, dünkü konuşmasıyla yeni bir tarih yazmaya soyundu.

DİĞER YENİ YAZILAR