Gazete Vatan Logo

Hormonlu değil organik büyüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TED Ankara Koleji’nde düzenlenen 4. Kolejli İş Dünyası Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomisiyle siyasetinin güçlü ve istikrarlı olduğunu vurguladı.

Hormonlu değil organik büyüyoruz

Türkiye’nin 2017’nin 1’inci ve 2’inci çeyreğinde yüzde 5’in üzerinde büyüdüğünü hatırlatan Özlü, “3’üncü ve 4’üncü çeyrekte de daha güçlü bir performansla büyümeye devam edeceğiz. Bunun öncü göstergelerini alıyoruz. Yıllar boyunca, ekonomimiz defalarca test edildi. Bu testlerin tamamından başarıyla çıktık. Türk ekonomisi, hormonlu değil, organik bir ekonomi olduğunu ispatladı. Türk ekonomisi organiktir, dirençlidir, bağışıklık sistemi güçlü bir ekonomidir” ifadelerini kullandı.

Teknolojiye yatırım yapın

Yüksek teknolojili üretimin önemine de dikkat çeken Faruk Özlü, ülke ihracatının ithalata bağımlı olduğunu söyledi. İhraç edilen her 100 dolarlık ürünün 58.3 dolarının ithal kalemlerden oluştuğunu bildiren Özlü, “Gerçek açık teknoloji açığıdır, ne zaman teknoloji açığımızı kapatırsak otomatik olarak dış ticaret açığımız ve cari açığımız kapanacak. Türkiye’nin teknoloji açığının kapanmasında girişimcilere büyük görev düşüyor. Sizlerden yüksek teknolojiye yatırım yapmanızı, yüksek teknolojili ürünler üretmenizi bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı