Gazete Vatan Logo

Hollywood hayaliyle yola çıkmıştım

Burhan Öcal yeni konser serileri ve son filmi Piskopat ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunculuk hayaliyle yola çıkan ancak müziğe ağırlık veren Öcal, "Hem müzik hem de sinema da iyi şeyler yapmaya çalıştım. Fakat bu saatten sonra daha çok film çekeceğim" diyor.

Hollywood hayaliyle yola çıkmıştım

Burhan Bey konserler, filmler derken yine yoğun bir tempo içindesiniz. Nasıl gidiyor?

Uykusuz ve yorgun bir şekilde gidiyor. Konserlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Neredeyse hiç dinlenmiyorum. Üç senedir tatil yapmadım. Deniz tatilini zaten en son 15 yıl önce yaptım. Güzel meşguliyetlerim var. Müzik yapıyorum, sinema filmi çekiyorum sevdiğim şeyleri yaptığım için aslında pek tatillik durumum da olmuyor.

Yeni bir film çektiniz nasıl bir iş oldu?

Seri olmasını planladığımız bir film çektik. İsmi Piskopat. Başrolde yani piskopat rolünde ben varım. Türk sineması için denenmemiş bir şey yaptık ve filmi Hollywood kodlarıyla çektik. Filmde kan vahşet ve şiddet pornosu yapmıyoruz. Kopmuş bacaklar falan göstermiyoruz. Özellikle bu durumdan kaçındık. Her şeyi Hitchcockvari bir üslubla aksiyon ve gerilim olarak çektik. Piskopat kimdir sorusunun cevabını izlenebilir bir şekilde veriyoruz. "Kime çattığına dikkat et" sloganıyla yola çıktık. Bu yüzden bu filmle herkesi dikkatli olmaya çağrıyoruz. Zaten bu saatten sonra laylay lom bir filmde oynayacak değilim. Farkındalığı olan, ağırlığı olan işlerde yer almayı tercih ediyorum.

Haberin Devamı

"Ana kuzusu değilim. Biraz tez canlıyım. Yaşımı başımı aldım ama yaşlı değilim."

Peki size çattığına pişman ettiğiniz kişiler oldu mu?

Arada ya burada ya da yurt dışında bazı maceralarım, kavgalarım oldu. Herkesin bir tahammül sınırı vardır. Ana kuzusu değilim. Biraz tez canlıyım. Yaşımı başımı aldım ama yaşlı değilim. Haksız olan tarafa ilk önce şans veririm uyarırım. Ama o seviyeye getirmemeye çalışırım.

Oyunculuğa neden daha fazla ağırlık vermediniz?

İstedim ama müzik beni bırakmadı. 14 yaşında yola Hollywood hayaliyle çıktım. Babama "Film yıldızı olacağım" dedim. Bana gülerek "Üç ay sonra annenin yemeklerini özler dönersin" dedi. Böyle başladı ama rüzgar bizi nereye yönlendirdiyse oraya gittik.

Başka yapmak istediğiniz neler var?

Yerli ve yabancı 7-8 tane planlanan projem var. Ama yeni besteler yazmam lazım. Yazdığım parçalar var burası için biraz avangart kaçıyor. Sığ, yüzeysel bir şey yerine sıradışı bir müzik yapmak istiyorum. Yoksa dünya müzik piyasasında olamazsınız. Türkler çok yetenekli ama buradakilerde İstanbul'un verdiği bir rehavet var. Bunu medya da çok pohpohluyor. Ve insanlar bir mücadele ve meydan okumaya girmeden şişiriliyor. Ama ben zoru seviyorum.

Haberin Devamı

Daha iyisini yapabilirdim

Hayal ettiğiniz her şeyi elde ettiniz mi?

Yok nerede elde edeceğim? Hollywood'da film çekme hayalim vardı. Artık çok geç. O şansım vardı ama kaçırdık. Daha fazla zorlayamayız.

Peki tatmin oldunuz mu elde ettiklerinizle?

Açgözlülükten değil ama tabi ki daha iyisi olabilirdi. Hem müzik hem de sinema da iyi şeyler yapmaya çalıştım. Fakat bu saatten sonra daha çok film çekeceğim.

Besmelesiz sahneye çıkmam

Sahneye çıkarken olmazsa olmazlarınız neler?

Çok heyecanlıyımdır. Herkesi ve her şeyi birebir kendim kontrol ederim. Sahneye besmele çekmeden çıkmam. Besmele çeker, sağ ayakla sahneye çıkarım. Birkaç duam var onları okumadan yine sahneye çıkmam. Bazı esneme hareketlerim var onları yaparım. Eskiden meditasyon yaparım, parmaklarımla mum ışıklarıyla oynardım ama şimdi egzersizlerimi uçan kargaların, martıların seslerini taklit ederek yaparım.

Haberin Devamı

Elleriniz ve parmaklarınız sizin servetiniz diyebilir miyiz?

Tabii ki diyebiliriz. Ellerimi ve parmaklarımı çok özenli ve dikkatli bir şekilde korurum. Ama sigortam yok. Bu saatten sonra da yaptırmam.

Öğrenci yetiştirmem ama güzel ufuk açarım

Hakkınızda yanlış bilindiğiniz düşündüğünüz neler var?

Bana darbukacı diyorlar ama ben bir müzisyenim. Farklı ud, saz, piyano gibi birçok enstrüman çalıyorum. Piyasada çalınan Arap çömlekleri var. 10 yaşındaki çocuklara varana kadar herkes aynı şeyi çalıyor. Sonra beni de otomatikman 10 yaşındaki çocukla kıyaslıyorlar. Halbuki ben onu çalamam bile benimki bakır Türk darbukası.

Sizin yerinizde başkası olsa yurt dışında böyle başarılar elde ettikten sonra geri dönmezdi...

Ben iyi ki dönmüşüm. Ülkemi çok seviyorum. Aslında ben Türkiye'yi daha keşfetmedim. Her bir köşesini tanıyıp keyfini çıkarmak istiyorum.

Haberin Devamı

Öğrenci yetişitiriyor musunuz?

Öğrenci yetiştirmem ama ufuk açarım. Ufkunu açmak için de yurt dışına götürürüm. Yoksa burada lokal kalır. Ufkunu açtığım bütün herkes hala benimle çalışır. Terk edenler olmuştur ama geri gelmek istediklerinde kapım kapalıdır. Bende gidene bir daha kapım çok zor açılır.