Gazete Vatan Logo

Hoca'nın adamlan SEKA'nın patronu

SP lideri Erbakan'ın kasası ve Bosna skandalinin kahramanı Beşir Darçın'ın adamları SEKA Giresun Aksu Kağıt Fabrikası'nı satın aldı. Satışın kesinleşmesi Başbakan Erdoğan'ın onayına bağlı

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile hareketin ve Erbakan'ın "kasası ve finansörü" olarak bilinen ve Bosna'ya yardım skandalinin kahramanı Beşir Darçın'ın adamlan, özelleştirilen kağıt fabrikasını satın aldı. Erbakan'ın Milli Gazete'nin yan şirketi olarak yakın çevresine kurdurduğu MİLDA Mecmua Gazete Dağıtım Pazarlama Sanayi Tic. Ltd. Şirketi, Özelleştirme Idaresi'nden SEKA Giresun Aksu Kağıt Fabrikası'nı 3.5 milyon dolara satın aldı. Fabrika, Erdoğan ve ÖYK üyesi bakanların onayından sonra MlLDAnın olacak. 1990'lı yıllarda "Mercümek skandalı" olarak bilinen Bosna için toplanan yardım paralarını Refah Partisi'ne aktarmakla suçlanan Darçın da, Erbakan gibi MİLDA'nın ortakları arasında yer almak yerine perde arkasında kalmayı tercih etti.

MİLDA-Darçın-Erbakan
Özelleştirme idaresi Başkanlığı, SEKA'nın Giresun'daki Aksu Kağıt fabrikasının özelleştirme ihalesinde pazarlığı önceki hafta tamamladı. Pazarlıkta en yüksek teklifi MİLDA isimli şirket verdi. Ankara Ticaret Odası'na kayıtlı ve 50 milyar sermayeli şirketin adresi, Darçın'a ait eski RP Genel Merkezi'ne komşu çıktı. Şirketin ortakları ise RP'nin kasası Darçın'ın yardımcısı Adnan Simit, yine Darçın'ın ekibinden Osman Oktay, Erbakan ailesinin özel şoförü Osman Akgün ve Milli Gazete'nin Hicret takvimlerinin satışını yapan emekli astsubay Mehmet Büyükkıvanç.

Erdoğan onaylar mı?
Seka Aksu Fabrikası için MİLDA'nın verdiği teklif ÖİB tarafından Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) sunulacak. Satışın kesinleşebilmesi için Başbakan Erdoğan ile ÖYK üyesi bakanların onay vermesi gerekiyor. Bu arada Erbakan'a yakın kişiler, BDDK denetimindeki BRT televizyonunu almak için girişim başlattı. İddiaya göre, BDDK batık Bayındırbank'ın iştiraki olan TV için karar yakında verecek

Albayraklar da aldı
Balıkesir SEKA Fabrikası'nı ise Yeni Şafak gazetesini çıkaran ve Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayraklar satın almıştı. Albayraklar A.Ş. ÖYK'nın satışı onaylamasının ardından fabrikanın sahibi oldu.

Haberin Devamı