Gazete Vatan Logo

Hisarcıklıoğlu: Hükümet bir an önce iş başı yapmalı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında, “Hükümetin bir an önce iş başı yapması gerekiyor. Ufukta dalgaların kabardığının göründüğü bir ortamda gemi kaptansız bırakılamaz” dedi.

Sekiz STK adına açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında 8 sivil toplum örgütü adına açıklama yaptı.

Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin aynı gemide olduğunu hatırlamalıyız. Uzlaşma kültürünü öne çıkaran bir yaklaşım ile birlikte çalışırsak diyalog ve ortak aklı egemen kılarsak tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Herkes sorumlu, sağduyulu, itidalli davranmalı. Türkiye için kazanç olabilecek bu fırsat kaçırılmamalıdır. Aksi halde ortaya çıkacak ekonomik ve sosyal maliyetin faturası ülkemiz ve milletimiz için ağır olacaktır. Yeni hükümet ile birlikte güçlenecek huzur ortamında, Türkiye’nin ekonomiye AB üyelik sürecine ve bunların gerektirdiği yapısal reformlara yeniden odaklanacağına ve küresel riskleri iyi yöneten ülkeler grubunda yer alacağına tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi. Koalisyonun hangi parti ile yapılacağına ilişkin bir tavsiyede olamayacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz şunun farkında olmamalıyız. Zamanında bizim gibi kuruluşların siyaset mühendisliği yapmalarının ne kadar yanlış olduğunu hep beraber gördük. Şu koalisyon olsun, bu koalisyon olsun diye bir tavsiye söyleminin içinde değiliz” dedi.

Haberin Devamı