Gazete Vatan Logo

Hindistan'ın son nizamı huzuru Antalya'da buldu

Boşandığı üçüncü eşi Manolya Onur'a 5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah, şaşaalı günlerini geride bırakarak Antalya'ya yerleşti. Şah, kendisini kimse tanımadığı için çok mutlu olduğunu söyledi

Dünyanın en fazla mirasa konan adamı, Hindistan'ın son nizamı Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah, büyüdüğü sarayların aksine Antalya'da deniz gören sade bir evde yaşamaya başladı. Üçüncü eşi Manolya Onur'un 10 yıl önce açtığı nafaka davasını kaybeden Bereket Şah, uzun zaman sonra ilk röportajını Hint gazetesi Times of India'ya verdi.

'Kimse tanımıyor'
Geçtiğimiz günlerde boşandığı üçüncü eşi, eski Türkiye güzellerinden Manolya Onur'a 5 milyon dolar tazminat ve kızı Nilüfer'e de ayda 15 bin dolar nafaka ödemeye mahkum edilen Haydarabad Nizamı Mükerrem Bereket Şah, gazeteye şaşaadan uzak yeni hayatında mutluluğu nasıl bulduğunu anlattı. "Beni burada kimse tanımıyor. Osmanlı'nın son halifesi olan dedem nedeniyle ben de yarı Türk sayılırım. Türkçe konuştuğum için beni kendilerinden biri zannediyorlar" diyen Şah, röportajda şunları söyledi:

'Bunların hepsi kader'
"Her sabah evimin yanındaki kahveye gidip çayımı içiyorum. Yalnız ve mütevazı bir hayat yaşıyorum. Çünkü insanların artık para için benimle arkadaş olmasını istemiyorum. Dedemden sonra Nizam olacağım hiç aklıma gelmemişti. Ama bugüne kadar hiçbir makamımı para ve güç için kullanmadım. Dedemin büyük haremini hatırlıyorum. İstediği kadınla birlikte oluyordu. Ama ben tam 5 kez evlenmeme rağmen hiçbirinde mutluluğu bulmadım. Boşanmalarım, ikinci karımın AIDS'ten ölmesi, bunların hepsi kader. Türkiye'ye yerleşmem de öyle. Şu anda en büyük hobim Türkiye'deki tarihi ve dini yerleri ziyaret etmek."

Haberin Devamı