Gazete Vatan Logo

Hilton tarihinde bir ilk!

Bu yıl Türkiye’de 11 otel birden açacak

Dünyanın en büyük otel zinciri Hilton Worldwide, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ABD ve İngiltere dışında ilk kez Türkiye’de bir yıl içinde 11otel birden açacak.

16 oteli de proje ve inşaat aşamasında olan grubun Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, “Avrupa’da bu kadar hızlı büyüme Türkiye dışında hiçbir ülkede yok” dedi.

Dünyanın en büyük otel zinciri Hilton Worldwide, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye’de bu yıl 11 otel birden açacak ve otel sayısını ikiye katlayacak. Türkiye’de 13 oteliyle faaliyet gösteren grup, inşaat ve proje aşamasında 16 oteli de portföyüne katarken bu yıl açılacak 11 otel, Hilton’un ABD ve İngiltere dışında bir yılda ulaştığı en yüksek rakam olacak. Türkiye pazarındaki gelişim nedeniyle sahip olduğu 2 proje geliştiriciye bir tane de daha eklemek zorunda kalan ABD’li zincir, Türkiye’de sadece Hilton’la değil diğer markaları Garden Inn, Double Tree by Hilton ve Hampthon by Hilton’la da büyüyecek.

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırımı Konferansı (CATHIC) için İstanbul’da bulunan Hilton Worldwide Avrupa Bölgesi Başkanı Simon Vincent, Türkiye’de çok iddialı büyüme hedefleri koyduklarına dikkat çekerek, “Bu yıl içinde açacağımız otellerle Türkiye’de bir rekor kıracağız. Bu yıl Hilton markalı ikinci resortun açılışı, İstanbul’daki ilk Doubletree by Hilton ve Türkiye’deki ilk Hampton by Hilton açılışını yapacağız. Avrupa’da bu kadar hızlı büyüme Türkiye dışında hiçbir ülkede gerçekleşmedi” diye konuştu.

Fiyatlar 6 ay geride

Türkiye’de turizm sektörünün geçen yıl yüzde 4 büyüdüğü ve Hilton’un büyümesinin ise bunun üzerinde gerçekleştiğini vurgulayan Vincent, “Geçen yıl Avrupa’da turizm sektörü iyiydi. Türkiye ve İstanbul’da da durum aynıydı. Ancak ücretler konusunda İstanbul ve bazı Doğu Avrupa ülkeleri Batı Avrupa’nın henüz gerisinde. Bu konudaki gelişmeleri 6 ay geriden takip ediyor” dedi.

Waldorf Astoria’yı Türkiye’ye getireceğiz ama aciliyetimiz yok

SIMON Vincent, lüks otel markası Waldorf Astoria’yı Türkiye ve Avrupa’da yayma hedefleri olduğunu ama herhangi bir aciliyetleri de olmadığına dikkat çekerek, “Bu markamızla Avrupa’da 4 tane otel açtık, 4 tane de yeni açılacak” dedi. Vincent, Waldorf Astoria’nın Türkiye pazarına giremeyişinde Astoria’nın bir Türk grubunun markası olarak da kullanılması konusunda ise şu yorumu yaptı: “Waldorf Astoria dünyaca bilinen bir marka. Herkesin görünce hemen tanıdığı bir marka bu yüzden herhangi bir sıkıntımız yok.”

Türkiye heyecan verici bir pazar

HILTON Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan’ı kapsayan 8 bin 500 odalık bir yatırım planı içinde en büyük fırsatları Türkiye’nin sunduğuna dikkat çekerek, “Bizim için İngiltere, Rusya ve Türkiye en heyecan verici pazarlar. Bunlar içinde de en çok Türkiye öne çıkıyor” dedi.

‘Tadilat bitti, yaz sezonunda Bodrum’dayız

HILTON Worldwide Kuzey Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, ISR Turizm’le Bodrum Türkbükü’ndeki otellerinin işletilmesi için anlaştıklarını ve bu oteli tadilattan sonra Hilton Bodrum Türkbükü Resort&SPA olarak hizmete açacaklarını açıkladı. Bu otelin 432 odası bulunduğunu söyleyen Collini, “218 odası olan DoubleTree by Hilton, İstanbul Avcılar’da 2011 yılı sonbaharında açılacak. Hilton Garden Inn Diyarbakır, 2012 yılı yazında tarihi şehrin merkezinde açılıyor. Hampton by Hilton Ordu’nun açılışı 2011 kış aylarında olacak. Bugün DoubleTree by Hilton Beyazıt açılıyor” diye konuştu.

Hep lükse yatırım yaptık ama ‘ekonomik’ planımız da var

BUGÜNE kadar grup olarak lüks projelere yatırım yaptıklarını söyleyen Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “Ekonomi sınıfındaki otellerle de ilgileniyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz” dedi. CATHIC’e katılan Bilgili, ekonomik sınıftaki otel yatırımları konusunda henüz netleşmiş bir yatırım bulunmadığına ama konuyla ilgili ciddi çalışmalar içinde olduklarına dikkat çekerek, “Ekonomik oteller, bu tipteki yatırımlar kötü değildir, bunlara da tutkunuzu katabilirsiniz ve yaşam tarzı sunabilirsiniz” diye konuştu.

İstanbul’da ekonomi sınıfındaki otellerde yatırım yapmanın zor olduğunu da vurgulayan Bilgili, “Çünkü İstanbul’da arazi fiyatları çok yüksek. Bu kadar yüksek fiyatların konuşulduğu bir yerde geceliği 50 dolara satacağınız oteller yapamazsınız” açıklamasını yaptı. Grup olarak, bugüne kadar hep iyi konumlara yatırım yaptıklarını da hatırlatan Bilgili şunları söyledi: “Ben otel yatırımı yaparken ilk sezgilerime güvenirim. Önce gördüğüm şeye ‘aşık’ olmam lazım. Sonra da hemen finansmanıyla ilgilenirim.”

Londra’ya yatırımcı atağı: 6-7 Türk grup proje geliştiriyor

TÜRK yatırımcılar sınırlarını Londra ve Roma’ya kadar genişletti. Özellikle Londra’da şu anda 6-7 Türk yatırımcının butik otel ve rezidans projeleri geliştirdiği öğrenildi. Edindiğimiz bilgiye göre, bu projelerin Londra Olimpiyatları’na yetişmesi zor görünse de önümüzdeki 3-4 yıl içinde hayata geçirilecek projelerin bir kısmının mevcut binaların satın alınması birkaçının da sıfırdan yatırım şeklinde gerçekleşmesi hedefleniyor. Bu projeler arasında en pahalısının boyutunun 150 milyon poundu bulduğu belirtiliyor.

Daha önce Ağaoğlu Grubu Londra’da finans sektörünün kalbinin attığı City’ye yakın Canary Wharf bölgesinde 157 ile 122 metrelik 2 kuleden oluşan 5 yıldızlı otel, ofis katları ve 371 adet rezidanstan oluşan proje geliştirmeye başladığını açıklamıştı. Grup, projesi için kullanacağı arsayı tamamen temizleyerek inşaata uygun hale getirdi.

Pera Palas’a ödül

Beşiktaş Turizm Yatırımları tarafından 23 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirilen restorasyondan sonra yeniden açılan Pera Palace Hotel, CATHIC’te düzenlenen törenle “Türkiye’nin En İyi Yeni Oteli” seçildi.

Haberin Devamı