Gazete Vatan Logo

Hiç olgun bir kadın olamadım

Ceyda Ateş konuk oyuncu olarak girdiği O Hayat Benim'den kısa süre ayrılıyor ve yeni bir projenin hazırlıklarına başlıyor. Hayatı çok seven Ateş "Tek derdim hayatı dolu dolu yaşamak. 70 yaşıma geldiğimde keşke şunu yapsaydım demek istemiyorum" diyor.

Hiç olgun bir kadın olamadım

Neredeyse ilgilenmediğin spor dalı yok. Nerden geliyor bu spor tutkun?

Caddebostan'da yürüyüş yaparak, bisiklete binerek ve paten kayarak büyüdüm. Spor her zaman hayatımda oldu. Profesyonel biniciyim. 12 yıl bale yaptım. Spor yaparak yenilendiğimi ve vücudumun kendine geldiğini hissediyorum.

Ekstrem sporlara ilgin olduğunu biliyorum ama adrenalin bağımlısı olduğun söylenemez sanırım?

Adrenalini seviyorum. Amerika'ya gittiğimde erkek arkdaşımla kısa bir süre sonra eskirim yapmaya başlayacağız. Ama onun öncesinde uçaktan paraşütle atlamak istiyorum. İlk gittiğimde bunu deneyeceğiz.

Yeni yaşın seni daha mı çılgın yaptı?

Daha henüz anlayamadım. 28 oldum ama 18 gibi hissediyorum. Her zaman çocuksu bir ruha sahibim. Hiçbir zaman olgun bir kadın olamadım. Bazen annem biraz ağırlaş diyor ama bu benim ruhumda olan bir şey değil. Ben hareketli ve cıvıl cıvıl olmayı seven biriyim.

Yaşlanma sendromun var mı?

Büyümekten mutluyum. Hatta saçlarım beyazlasa ve öyle kullansam saçlarımı diye düşünüyorum. Bence çok cool görünebilir. Bu yüzden yaşlanmaktan, güzelliğimi kaybetmekten korkmuyorum. Tek derdim hayatı dolu dolu yaşamak. 70 yaşıma geldiğimde keşke şunu da yapsaydım demek istemiyorum.

Haberin Devamı

Kendinle ilgili en sevdiğin şey ne?

İyimserliğimden ötürü hep kaybettiğimi düşünürüm ama günün sonunda mutlaka kazanırım. En sevdiğim özelliğim umursamazlığım. Beni rahatsız eden ne varsa bir anda onu yok sayıp hayatıma devam edebilirim. Birçok şeyi yaşanmamış sayıyorum ve kendimi daha çabuk toparlıyorum.

Peki yaşadıklarından çıkardığın dersler hiç olmadı mı?

Aslında iyimser olmamam gerektiğini öğrendim ama bu sanırım benim değişmez özelliğim olacak. Eskiden insanları kırmamak için daha ılımlı davranırdım. Şimdi sadece kendi isteklerim ve doğrularıma öncelik veriyorum.

Fotoğraf: Barış Acarlı

Tanınmak ilişkimi biraz zorluyor

Tanınır olman ilişkini nasıl etkiliyor?

Biraz zorluyor. Çünkü kendi sektörünüzden biriyle beraber olmadığınızda sizin yaşam tarzınızı anlamıyor. Sabaha kadar çalışmanıza anlam veremiyor. Birçok kişi tarafından beğeniliyorsunuz. Doğal olarak bir erkek bu süreçleri kıskanır. Böyle ufak tefek sorunlarımız oluyor. Ama Buğra işime çok önem veren biri. Sadece yaşadığımız sorunlar basınla ilgili oluyor.

Haberin Devamı

Buğra hayatımın bir parçası

O hayat benim dizisine konuk oyuncu olarak girdin 20 bölüm...

Bazen hayatında sevdiğin insanlara tolerans tanıyabiliyorsun. Bu diziye kattığım renk sevildikçe kalmam istendi. Ancak birkaç bölümüm kaldı. Tamamladıktan sonra yeni bir projeye başlayacağım.

Peki bu süreçte aşk hayatında kaçıncı sırada?

Hayatı bir bütün olarak yaşıyorum. Uyandığım zaman Buğra hayatımda sekizinci sırada değil. O benim hayatımın bir parçası. Onu bir sıralamaya koyamam. Ama onu muaf tutarak bir sıralama yapmam gerekirse her şeyden önce işim ve kariyerim gelir.

Amerika Türkiye arasında gidip geliyorsun. Yormuyor mu bu seni?

Hayır aksine çok mutlu ediyor. 11 saatlik uçuş bana bir saatlik gibi geliyor. Herkes Amerika'yı Buğra'ya yordu ama aslında Amerika'da yaşamak benim çocukluk hayalimdi. Burada doğdum büyüdüm ama kendimi nedense hiçbir zaman İstanbul'a ait hissedemedim. Amerika'da Miami'ye yakın bir eyalette bir Boca Raton kasabasında yaşıyoruz. Orada yaşamak hoşuma gidiyor. Bu hayalim sadece Buğra'yla beraber hızlandı. Ama işimi bırakmıyorum. Gidip gelmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

Orada bir şeyler yapmayı düşünmüyor musun?

New York Film Academy'e gittim. Oyunculuk eğitimi aldım. Orada görüşmelerim başlayacak. Planladığım istediğim şeyler var.

Peki artık gelse de oynasam dediğim bir rol var mı?

Bir komedide oynamak en çok istediğim şeylerden biri. Dönem işinde at üzerinde savaşan asi bir kadın karakteri de oynamak çok isterim.