Gazete Vatan Logo

Hiç gitmediği Antalya'da, adına trafik cezası kesildi

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde oturan ve ehliyeti olmayan 18 yaşındaki Uğur Kırım'a, hiç gitmediği Antalya'da trafik ihlali yaptığı gerekçesiyle trafik cezası kesildiği ortaya çıktı

Uğur Kırım trafik cezasının kesildiğini evine gelen 600 YTL'lik ödeme makbuzundan öğrendi. Makbuzu inceleyen Uğur Kırım kendisine kesilen cezanın 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa Göre Verilen İdari Para Cezaları kapsamında taksit yapıldığını da öğrendi..

Geyve'de babasının yanında manavlık yapan 18 yaşındaki Uğur Kırım'ın Yönükler Mahallesi'ndeki adresine Geyve Vergi Dairesi'nden tebliğat geldi. Tebliğatı açan Uğur Kırım içerisinde 600 YTL'lik ödeme emri olduğunu görünce şaşırdı. Avukatıyla birlikte ödeme emrini incelediğinde 600 YTL'lik ödeme emrinin 2006 yılının ilk ayında Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri tarafından kesilen trafik cezası olduğunu öğrendi. Uğur Kırım kendisine ceza kesilen Antalya'ya hayatı boyunca gitmediğini söyleyerek, "Hiç gitmediğim gibi ehliyetim de yok. Bu nasıl iş anlamadım" dedi.

NÜFUS CÜZDANINI KAYBETMİŞ
Uğur Kırım, adına kesilen cezanın Antalya Defterdarlığı'nda taksite bağlandığını da söyleyerek "Para cezasınıda aynı zamanda benim adıma 12 taksit yapmışlar. Ancak ödemeyince adresime ödeme emri göndermişler" diye konuştu. Uğur Kırım, bir süre önce nüfus cüzdanını kaybettiğini ve bütün bunların bu yüzden meydana gelmiş olabileceğini kaydederek, "Benim kimliğimi kullananlara trafik cezası kesildiği belli. Çünkü nufus cuzdanımda vatandaşlık numaram da yazdığı için beni buradan bulmuşlar. Benim kimliğimle trafik cezası kesilen kişi insaflı davranarak borcu taksitlendirmiş" dedi.

Geyve Vergi Dairesi'nden gelen ödeme emrinde Ugur Kırım'ın 600 YTL'lik ödeme emri geldikten 7 gün içerisinde ödemesi isteniyor. Eğer genç ödeme yapmaz ise amme alacakları kanununa göre evine haciz gelebilecek. Ceza gelen Uğur Kırım borcun iptali için yarGıya başvuracağını söyledi.

Haberin Devamı