Gazete Vatan Logo

Heyelan tehlikesi köy boşalttırdı

ÇORUM’un Bayat İlçesi Tevekli Köyü’nde, heyelan nedeniyle 21 ev boşaltıldı. Çadırlara yerleştirilen aileleri ziyaret eden Vali Nurullah Çakır, en kısa sürede devletin tüm imkanlarıyla gerekli tedbirleri alıp vatandaşları evlerine yerleştireceklerini söyledi.

Çorum’un Bayat İlçesi’ne bağlı 81 haneli Tevekli Köyü’nde aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Bölgede inceleme yapan ekipler, heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi geçiren 21 evi boşaltma kararı aldı. Köyde okulun bahçesine çadır kurularak boşaltılan evlerde oturan vatandaşlar buralara yerleştirildi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı köyde incelemelerde bulunan Vali Nurullah Çakır, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendi. Vali Çakır şöyle dedi:

"Köyümüzde meydana gelen heyelan nedeniyle ekiplerimiz incelemeler yaptı ve bu incelemeler neticesinde köyün taşınması öncellik taşıyor. Bu kapsamda ailelerimiz için güvenli olan köy okulu bahçesine 20 çadır kurduk. Ayrıca köyümüzü afet bölgesi kapsamına aldıktan sonra, çalışmalar neticesinde yer belirlemesini yaparak, belediyemiz ile güzergah üzerinde bulunan Bayat çıkışındaki Karaçalı Bölgesi’ne taşınması hususunda çalışmaları başlattık. İlçemizde ve il merkezinde devletin tüm imkanlarını seferber ederek afetzede vatandaşlarımız misafir edilecektir. En kısa sürede de vatandaşlarımız evlerine yerleştirilecektir."

Haberin Devamı