Gazete Vatan Logo

Herşey Üniversite harcı uğruna

Üniversiteli Hüseyin Sarı emniyet şeridinde çalışırken hız yapan aracın altında kaldı

Erzurum’da çiftçi bir ailenin 9 çocuğundan biri olan ve Muğla Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Hüseyin Sarı, okulların kapanması üzerine yaklaşık 3 ay önce İstanbul’a geldi. Okul masraflarını çıkarmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü’nden iş alan Ulukar isimli taşeron firmada aylık 600 YTL maaşla çalışmaya başladı.

Sahur molası verdiler

Trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit etmek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) bulunduğu bölgelerde yere uyarı yazıları yazan ekipte görevli Hüseyin Sarı, iş arkadaşları Lâçin Çakmak (25) ve Dursun Tosun’la bir süre çalıştıktan sonra sahur için mola verdi. İşçiler, emniyet şeridindeki eşyalarının ve malzemelerinin bulunduğu kamyonun önüne oturarak zeytin, peynir ve koladan oluşan sahur yemeklerini yemeye başladı. Bu sırada virajlı yoldan Esenler Otogarı istikametine hızla ilerleyen 25 yaşındaki Barış Yuka’nın kullandığı otomobil kontrolden çıkarak yol kenarında işçilerin arasına daldı. Üniversite öğrencisi Hüseyin Sarı olay yerinde can verdi. Ağır yaralanan arkadaşları Çakmak ve Tosun ise hastaneye kaldırıldı. Durumları ciddi olan yaralıların hayati tehlikesi sürüyor.

Trafik canavarı serbest kaldı

EDS yazılarını görmesine rağmen hız yapan Barış Yuka gözaltına alındı. Adliyedeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı