Gazete Vatan Logo
Magazin Her şeyin ters gitmesine güleceksiniz

Her şeyin ters gitmesine güleceksiniz

Sarp Apak, Öner Erkan, Defne Koldaş, Haki Biçici gibi oyuncuların yer aldığı Yoldan Çıkan Oyun, 6 Ağustos akşamı Harbiye Açıkhava’da perde diyecek. Lerzan Pamir ile yönettiği bu terslikler komedisini konuştuk

Her şeyin ters gitmesine güleceksiniz

Genelde sıra dışı oyunlarda isminiz geçiyor. Klasik veya kültleşmiş oyunları sahneye koymak istemez misiniz?

Yönettiğim oyunlar son yıllarda ikiye ayrıldı gibi oldu. Bir yandan Philip Ridley, David Greig gibi çok keyif aldığım yazarların oyunları bir yandan da sahnelemesi daha meşakkatli kalabalık kadrolu müzikaller ve komediler. İlkinden çok daha fazla keyif alsam da her ikisinin de deneyim açısından bana çok şey kattığını düşünüyorum. Klasik oyun yapmaya gelince; Mehmet hocayla (Ergen) son iki yıldır sürekli bunu konuşuyoruz, yapmayı çok istediğim halde ne yazık ki takvim müsaade etmedi. Önümüzdeki yıl için planlarım arasında. Elbette gönlümden önce Shakespeare geçiyor. Bu yıl yapacağım oyunlar arasında bugüne kadarkilerden oldukça farklı tek kişilik bir oyun var. Seyirciye de farklı bir deneyim yaşatacak bir sahnelemeye sahip hüzünlü naif ve farklı bir hikaye.

Yoldan Çıkan oyunda her şey ters gidiyor. Sizin tersliklerle başa çıkma yöntemlerinizle oyun benzerlik gösteriyor mu?

Elbette hepimizin hayatında her şeyin ters gittiğini düşündüğümüz oluyor ancak oyundaki karakterlerin beceriksizliklerine bakılırsa iyi ki ortak noktamız yok diyebilirim. Genelde pozitif düşünmeye çabalayan biriyim belki oyundaki karakterlerin de son ana kadar umutla yoluna sokmaya çalışmaları motivasyonunda buluşabiliriz.

Haberin Devamı

3 oyunumuz daha geliyor

“Yoldan Çıkan Oyun”u yabancı bir ekipten izleme şansınız oldu mu?

Birçok ülkede bu oyunun benzeleri yapıldı. Ben Londra’daki ekipten izledim ve çok keyif almıştım.

Önümüzdeki sezon için yeni projeleriniz var mıdır?

Bu sezon Talimhane Tiyatrosu olarak hazırlığını yaptığımız 5 projemiz var. Mehmet Ergen’le beraber yöneteceğimiz bir oyun, ayrı ayrı yönettiğimiz 3 oyun ve IKSV festivaline Kerem Ayan’ın yönettiği bir oyunumuz daha var.

Dinamik ve uyumlu bir ekibiz

Oyunun karakterlerini yaratılırken Buster Keaton, Charlie Chaplin ve Mr. Bean’den ilham alındığı yazılıyor. Siz de oyuncu seçimlerini bu isimlere göre mi yaptınız?

Bu kişiler oyundaki espri anlayışının biçimine ilham vermiş kişiler. Bu sebeple oyuncu seçimimize direkt yansımadı. Yoldan Çıkan Oyun inanılmaz bir tempo ve birlikte hareket edebilme becerisi gerektiren, tek bir oyuncunun ihmaliyle bir başka oyuncunun kolaylıkla yararlanabileceği bir oyun. Bu sebeple dinamik, uyumlu, pozitif ve iyi oyuncularla çalışmak üzerine seçim yaptık.

Haberin Devamı

6 Ağustos Pazartesi akşamı Harbiye Açıkhava’de sahne alacaksınız. Sizce seyirci bu oyunu neden izlemeli?

Bence adı çok yeterli “Yoldan Çıkan Oyun” beraber yoldan çıkmayı ve çok eğlenmeyi vaat ediyoruz ondan izlemeliler.