Gazete Vatan Logo

Her şeyi kameraya kaydettiler!

Dev köpek balığını misina ile işte böyle yakaladılar

Muğla'nın koyları dünyaca ünlenen ve mavi tur teknelerinin vazgeçemediği Göcek beldesinde balıkçılık yapan Ali Akboyun iki arkadaşı, 4 metre boyunda, yaklaşık 450 kilogram ağırlığında camgöz cinsi bir köpekbalığı yakaladı.

Köpekbalığını olta ile alan balıkçıların hayvanla mücadelesi tam 1,5 saat sürdü. Göcekli balıkçı Ali Akboyun, önceki gün (pazar) akşam üzeri iki arkadaşı ile birlikte lagos yakalamak üzere 7,5 metrelik "Canerö isimli balıkçı teknesiyle Göcek dışına açıldı. Peksimet adası açıklarında saat 20.00 sıralarında oltasına hayli ağır bir balık takıldığını gören Akboyun ve arkadaşları hayvanla mücadeleye başladı. Akboyun, "Misinanın kopmaması için esneme payına dikkat ederek 1.5 saat süren uğraş sonunda balığı su yüzüne çıkarabildik ve camgöz cinsi köpekbalığı olduğunu gördükö dedi.

Köpekbalığının kaçmasını kancalarla engellediklerini kaydeden Akboyun, "Balığı tekneye yanaştırıp kancalarla tutmayı başardık. Kuyruğunu vurup tekneye zarar vermesin diye önce kuyruğundan sonra da başından teknemize sabitledik. Sonra dönüşe geçtik. Teknenin yanında bağlı ve canlı olması nedeniyle zorlukla yol alarak ancak kıyıya sabah 08.00'de yanaşabildik. Kıyıya geldiğimizde hala canlıydı. Balıkçı arkadaşımıza verdik. Satıştan mazot paramızı kurtarırsak o da yeter' diye konuştu.

Vinç yardımıyla kıyıya çıkartılan köpekbalığı, kasap Fethi Toker tarafından filetosu çıkartılarak satışa sunuldu. Toker, "4 metrelik köpekbalığı yaklaşık 450 kilo civarında olduğu için bunu balıkçıların kesmesi mümkün değil. Benden yardım istendiği için ben kestim. Balığın derisini yüzüp içini temizledikten sonra 250 kilo civarında eti kaldıö dedi.

Haberin Devamı