Gazete Vatan Logo

Her saniyede 4 ürün sattı!

Liderliği kaptı..

Her saniyede 4 ürün  sattı!

Her saniyede 4 ürün satan ve PC pazarında lider olan Lenovo, Türkiye’de de küçülen pazara rağmen % 95 büyüdü. Şirket, % 18.2 pazar payına ulaşarak birinciliğini ilan etti.

Lenovo, uluslararası araştırma şirketi IDC’nin raporuna göre yüzde 17.7 pazar payı ile dünyadaki liderliğini sürdürürken, Türkiye’de de geçtiğimiz yıl başlattığı yeniden yapılanma stratejisinin sonucunda hem PC pazarının hem de dizüstü bilgisayar pazarının birincisi oldu. Lenovo, Türkiye’de yüzde 11.3 küçülen PC pazarına rağmen yıldan yıla yüzde 95.4 büyüyerek yüzde 18.2 pazar payına ulaştı. Lenovo, yüzde 11 küçülen dizüstü bilgisayar pazarında da yüzde 95 büyüyerek yüzde 23.6 pazar payı ile liderliğe yerleşti. Şirket yüzde 11.8 küçülen masaüstü bilgisayar pazarında ise yıldan yıla yüzde 111 büyüyerek 3’üncü sıraya yerleşti.

Büyüme devam edecek


Lenovo Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing, “Rekor gelir ve rekor kâr elde ederek kârlılığımızı büyük ölçüde artırdık. Sektörün gidişatı konusunda umutluyuz. PC pazarı gücünü topluyor ve tabletteki büyüme, gelişmekte olan pazarların yanı sıra, giriş ve giriş seviyesinin hemen üzerindeki segmentlere kaymaya devam ediyor. Bunlar Lenovo’nun güçlü olduğu alanlar. Fırsatları yakalayacağımızdan ve güçlü bir şekilde büyümemize devam edeceğimizden eminiz” değerlendirmesini yaptı. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı ise elde edilen birincilikle ilgili şunları söyledi:

“1.5 sene öncesinde başlayan yeniden yapılanma sürecinin ardından, pazardaki liderliğimizi elde etmiş olmaktan memnun ve gururluyuz. Pazarda, kurumsal segmentteki başarımızı, tüketici segmentine de taşıyarak, yenilikçi ürün portföyümüz, dinamik ve tüketici ihtiyaçlarına önem veren ekibimiz, değer katan iş ortaklarımızla lider olduk. Ancak oyunun henüz yeni başladığını düşünüyorum. Türkiye, Lenovo için stratejik ülkelerin arasında ilk sıralarda. Dünyada PC’de elde ettiğimiz başarıyı, Türkiye’ye taşıyacağız. Tabletlerimizin tasarım ve dayanıklılık gibi avantajlarının tüketicimiz tarafından tercih edileceğine eminiz. Her alanda pazar büyümesinin üstünde büyüyerek tüketicimize en iyi ve yeni ürünleri en hızlı şekilde sunmaya devam edeceğiz.”

Çeyrek geliri 9.8 milyar dolar

DÜNYANIN en büyük PC üreticisi Lenovo, dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan en büyük 7 PC pazarının 5’inde pazar liderliği elde etti. Yüzde 17.7 rekor pazar payı ile bir numaraya yerleştiği 2013/14 yılı ikinci finansal çeyrek boyunca 9.8 milyar dolar çeyrek dönem geliri elde etti ve art arda 18 çeyrek boyunca pazarın genelinden daha fazla büyüyen marka oldu. Çeyrek dönem boyunca dünyada her saniye 4 Lenovo ürünü satıldı.

Haberin Devamı