Gazete Vatan Logo
Magazin Her gelen bana aşık

Her gelen bana aşık

Kavak Yelleri dizisinin yakışıklı oyuncusu dizi ve gerçek hayattaki aşklarıyla ilgili konuştu

İbrahim Kendirci’yi Kavak Yelleri dizisiyle tanıdık. Dizinin romantik prensi Deniz olarak kısa sürede genç kızların kalbini fethetti. Onlarca fan sitesi var. Çekimlerin yapıldığı İzmir’de sokakta yürüyemez halde. Dizide aşk yaşadığı Pelin Karahan (Aslı) ile ilişkisi de magazin sayfalarını süslüyor. O ise kendini elinden geldiğince basından uzak tuttu. Aradan üç yıl geçti. Kendirci yaş aldı, olgunlaştı. Artık çocuk gibi görünmek istemiyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Engin Altan gibi isimlerin arasında yeni nesil jönlüğe oynuyor.


İbrahim Kendirci (24), Gaziantep doğumlu. Beş kardeşin en küçüğü. Müteahhit bir babanın oğlu. Babası o daha altı aylıkken, stüdyo daireler yapıp turistlere satma fikriyle çocuklarını da alıp Antalya’ya yerleşti.

Kendirci’nin oyunculuk macerası, Antalya’da, ilkokul üçüncü sınıfta, okul tiyatrosunda rol almasıyla başladı. Üç aylık provanın sonunda sahnede aldığı alkışların büyüsüne öyle bir kapıldı ki, görevinin insanları eğlendirmek olduğuna karar verdi. Lisede ise bu tutkusu onu artık tiyatro kolu başkanlığına getirmişti. Popülerliği sayesinde kendisine 20 kişilik bir grup kurdu.

Bu mesleği kızların ilgisi için seçmediğini söylüyor: “Zaten kızlar tiyatroyla değil, gitar çalan, deniz şortunu giyerek diskoya gidip içki içen erkekleri çekici buluyordu. Ama ben hiçbir zaman o tür şeylere bulaşmadım. Hep sıkıcı ve çalışkan bir insan oldum. İnsanların bana tipim için hayranlık duymasından da hep korktum. Bu yüzden kendimi geliştirmek için elimden geleni yaptım.”

2004’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nün seçmelerine katıldı ve 500 kişi arasından ilk dokuza girerek kazandı. Tek başına İstanbul’un yolunu tuttu. Büyük şehirde ilk başlarda çok afalladı. Milyonlarca insanın içinde hiçbir şansının olamayacağını düşündü. Fakat okula gelen bir ajansın onu sempatik ve yakışıklı bularak keşfetmesi kariyerinde büyük bir adım oldu. Bu sayede ilk önce Türk Telekom reklamlarında rol aldı. Ardından bir arkadaşı aracılığıyla yönetmen Osman Sınav ile tanıştı. “Pars Kiraz Operasyonu” filminin kadrosuna seçildi. Bu sayede yapımcı Timur Savcı’nın dikkatini çekti ve asıl kariyer sıçramasını Kavak Yelleri dizisinden teklif alarak yaptı. “Ben kesinlikle tepeden inmedim. Her şey belli bir sırayla ilerledi” diyor İbrahim Kendirci.

Deniz rolüyle ortak yönleriniz var mı?

- Deniz çok tutarsız bir karakter. Hikaye için bazen beyazı karalamak sonra yine temizlemek gerekebiliyor. Benim de arada her insan gibi tutarsız yönlerim var tabii ama Deniz’in yaşadıklarını yaşasam kaldıramazdım. Çünkü o kadar güçlü bir adam değilim.

Dizide arkadaşlar arasında bir ilişki kombinasyonu var, herkes birbiriyle oluyor...

- Evet ama bu kombinasyon bir kere oldu. Hikayenin temelinde Deniz ile Mine, Aslı ile Efe aşkı yatıyor. Ama bir kırılmaya ihtiyaç duyulduğu için dizi benim ve Aslı’nın aşkıyla başladı. Maalesef gerçek hayatta da arkadaşlar arasında böyle şeyler oluyor. Ama diziyi izlerken taktığımız kadar kafaya takmıyoruz.

Sizin özel hayatınızda da bu tip kombinasyonlar yaşandı mı?

- Evet. Eski bir kız arkadaşım, yakın bir arkadaşımla birlikte oldu. Ben Deniz’den farklı olarak bir daha onlarla görüşmedim tabii.

Aslı karakterinin dizideki hızlı aşk hayatı da tartışma konusu.

- Aslında yadırganmaması gerek. Dizimizin adı üstünde, başımızda kavak yelleri esiyor. Bir de şöyle düşünün, dizide gençlerin yedi senelik hayatını izledik. O yüzden normal.

Bir de dizideki kızların hepsinde Deniz’e aşık olma durumu var...

- Evet. ‘Kavak Yelleri’nin gümrük kapısı gibiyim’ diye arada takılıyorum. Dizideki herkes bir kere bana aşık oluyor veya mutlaka bana bakıyor. Tabii ben de zaman zaman kendimi yakışıklı buluyorum ama bu durum benim egomu şişirmiyor.

Fiziğiniz yüzünden rol kaptığınızı düşündüğünüz oldu mu?

- Hiç sanmıyorum. Çünkü ilk ajansa gittiğimde fiziği öyle güzel insanlar vardı ki beni almazlar diye düşünmüştüm. Sanırım bu role iyi hizmet ettiğim için beni seçtiler.

PELİN’LE BİRLİKTEYİZ İLİŞKİMİZ GÜZEL GİDİYOR

Bir kadında öncelikle sizi ne etkiler?

- Doğru söyleyeyim, dış görünüşü. Birbirimize yakışıp yakışmadığımızı düşünürüm. Farklı görüşlerde olmamız da hoşuma gider. Ensest gibi algılamayın ama her sevgilimde çok düşkün olduğum annemin özelliklerini de ararım.

Aslı rolündeki Pelin Karahan ile nişanlandığınız ardından ayrıldığınız yazıldı. Doğru mu?

- Hayır. Hakkımızda yazacak şey bulamadıkları için bunları söylüyorlar. Şu an birlikteyiz ve ilişkimiz güzel gidiyor. İkimiz de genciz. Ama benim okulum ve askerliğim var. Bu yüzden öyle düşüncelerimiz yok.

Neden birlikte görünmemeye çalışıyorsunuz?

- Öyle bir şey yok. Biz kimseden kaçmıyoruz. Ama ortaya çıkıp “biz sevgili olduk” demek istemiyoruz. Özel hayatıma tecavüz edilmesi hoşuma gitmiyor. İnternet sitelerinde hakkımızda neler yazılıyor bir görseniz. Nasılsa insanların vakti bol... Bunları kişisel algılamamaya çalışıyoruz.

İZLEYİCİ GERÇEK ADIMA ŞAŞIRIYOR

Hep eli yüzü düzgün bir çocuktum. Ama buna rağmen hiç onunla bununla gezen bir adam olmadım. Çok sık ilişki değiştirmedim. Hep yaşımdan büyük davrandım. Hatta bu yüzden çoğu zaman sıkıcı bulundum.
Deniz’den sonra gerçek adımın İbrahim olduğunu duyduklarında şok olanlar var. Genelde ismimin Yiğit ya da Mert olmasını hayal ediyorlar. İbrahim’i geleneksel buluyorlar. Ama ismimi değiştirmeyeceğim.

(Kelebek)

Haberin Devamı