Gazete Vatan Logo

Hep aynı taktik

31 ayrı suçlamadan gözaltına alınan Adnan Oktar hakkında, bundan 9 yıl önce de soruşturma açılmıştı. İsimleri gizli tutulan itirafçılar, ‘Adnan Hoca’nın bugünküyle aynı taktikleri o yıllarda da kullandığını anlatmıştı

Hep aynı taktik

Suç örgütü üyeliğinden çocuk yaştaki çocuklara cinsel istismar, casusluktan tehdit ve şantaja kadar birçok suçlamayla hakkında soruşturma yürütülen Adnan Oktar hakkında, 1999 yılındaki dev operasyonun ardından 2009 yılında da soruşturma başlatılmıştı. Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, iddianame tamamlanarak dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne gönderildi.

Mahkeme mahkeme dolaştı

22 sanıklı iddianameye ise gizli tanıkların verdiği ifadeler damga vurdu. Ancak İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi, örgütün silahlı olmamasına kanaat getirerek dosyayı savcılığa iade etti ve ardından Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy üçgeninde dolaşan dosya sonunda Adalet Bakanlığı raflarına girerek iddianameden öteye gidemedi.

Suçlamalar birbirinin aynı

2009 yılında hazırlanan iddianamenin içeriklerine bakıldığında ise Oktar ve grubu hakkında hem 1999 ve 2009’da hem de bugün yürütülen soruşturmaların temelini aynı suçlar oluşturuyor. Her üç soruşturmanın ‘isnat edilen suçlar’ bölümünde; ‘suç örgütü kurmak, küçük yaştakilere cinsel istismar, alı koyma, tehdit ve şantaj’ suçlamaları yazıyor. İşte 2009’da hazırlanan iddianamedeki gizli tanık ifadeleri:

Haberin Devamı

‘Çıplak namaz kılıyorduk’

Gizli Tanık 3: (Kadın) 16 yaşında, sonradan Adnan Hoca grubunda olduğu öğrendiğim bir şahısla tanıştım. Tanıştığım kişi bana dini telkinlerde bulundu. Benim namaz kılmam gerektiğini ancak bu namazın herkes tarafından bilindiği şekilde değil, günde iki vakit sabah akşam ikişer rekat şeklinde ve her rekatta birkaç kelime kullanmak suretiyle kılabileceğimi hatta çırılçıplak da namaz kılabileceğimi söyledi. Bana mantıksız gelmesine rağmen, yaptıkları telkinlerle bu sözlere inanmaya başladım.

‘40 kişiyle ilişkiye girdim’

Erkek arkadaşım bana, gruptaki kardeşlerle cinsel açıdan birlikte olmam halinde Allah katında büyük bir sevap işleyeceğimi söyledi. Ben de buna inandım. Bu dönemde grup üyesi olan ve bir kısmının soyadlarını anımsayamadığım 40 kişiyle birlikte oldum. Bu kişilerle oral ve anal yollardan cinsel ilişkiye girdim. Bu ilişkiler nedeniyle cinsel hastalıklara yakalandım ve tedavi gördüm.

Haberin Devamı

‘Aşık oldum ve kandım’

Gizli Tanık 4: (Kadın) Altı yedi sene kadar önce yakışıklı bir şahısla tanıştım. İyi bir üniversitede okuyordu. İlgi alanlarımız ortak olduğu için ondan çok etkilenip, aşık oldum. 2.5 ay sonra onun Adnan Oktar cemaatinde olduğunu öğrendim. Sevdiğim kişiyle ilişkimin bitmesini istemediğim için cemaatin evine gidip gelmeye başladım. Grupta vajinal ilişki haram, anal ya da oral ilişki serbestti. Cemaatin üyelerine kardeşler deniyordu. Bu kişilerle de ilişkiye girmeye başladım. Adnan Oktar ile tanıştım ve çok etkilendim. Böylelikle cemaatin içine girdim.

‘Seks yapmak sevaptır’

Gizli Tanık 5: (Kadın) 2003’te tanıştığım iki bayan aracılığıyla Adnan Oktar grubuna girdim. Grupta anal ve oral yönde ilişkiye giriyorduk. İlişkiye girmek istemediğim için beni Adnan Oktar’ın yanına götürdüler. Adnan Hoca bana, söylediklerinin Allah’ın sözleri olduğunu söylediklerini yapmamı ve yaptığımda da çok sevap kazanacağımı, cennet ile müjdeleneceğim şeklinde telkinlerde bulunuyordu.

Haberin Devamı

‘Bizi evlere kapatıyordu’

Gizli Tanık 6: (Erkek) 8 yıl önce gruptan ayrıldım. İçinde bulunduğum dönemde gruptaki imamlardan talimat alıyordum. 12 Kasım 1999 yılında gruba yapılan operasyon sonucu örgütün üye ve yönetici kadrolarının bir kısmı cezaevine girdi. Bu operasyondan sonra bazı örgüt üye ve yöneticileri örgütten ayrıldı. Ayrılmak isteyenlerden bazılarını Adnan Hoca cezalandırarak, örgüt evlerine kapattı.

Destek de vardı protesto da

Operasyona destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesi karşısında toplanan grup, gözaltına alınan Oktar ve diğer şüphelileri protesto etti. Geçmişte Oktar grubu içerisinde yer aldıklarını ve daha sonra ayrıldıklarını beyan eden katılımcılar, çeşitli pankart ve döviz açıp, cansız mankenin yüzünü Adnan Oktar fotoğrafıyla kaplayarak yere atarak ezdi. Ancak Oktar’a destek verenler de vardı. Onlar da İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşısında toplanarak açıklama yaptı. Destek verenlerden Nursel Tekin, “Milyar tane evladım olsa, milyarını ve kendi canımı Adnan Oktar ve arkadaşlarının yoluna feda ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

YALAN, YALAN!

Oktar, önceki gün akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirilen Oktar, gazetecilerin hakkındaki iddiaları sorması üzerine “Yalan, yalan” diye konuştu.