Gazete Vatan Logo

Hem ziyaretçi hem katılanların yüzleri güldü

Şirketler IFA 2011’de 3.7 milyar euro ile sipariş rekoru kırdı

Berlin’de 2-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük tüketici fuarı olarak nitelendirilen IFA 2011, hem ziyaretçi hem de alınan siparişler açısından fuara katılanların yüzlerini güldürdü. Yaklaşık 700 milyar euroluk tüketici elektroniği pazarındaki en son yeniliklerin sergilendiği fuarı 238 bin kişi ziyaret ederken, fuarda ürünlerini satma fırsatı da bulan katılımcı firmalar 3.7 milyar euroluk sipariş aldı. Böylece şirketler, yıllık siparişlerinin yüzde 45-50’sini IFA’da almış oldu.

Satışların yüzde 45’i tamam

Ziyaretçilerle ilgili istatistiklere bakıldığında ise geçen yıla göre ticari ziyaretçi sayısında yüzde 12 artış gerçekleşti. 238 bin olan toplam ziyaretçinin 132 bin 900’ü ticari olarak nitelendirilen yani alıcılardan oluştu. Yurtdışından gelen ziyaretçi sayısında da yaklaşık 2 kat artış gözlendi ve bu sayı 51 bin 200 gibi ciddi bir rakama ulaştı. IFA 2011’i düzenleyen otoriteler, “IFA, yine dünyanın önde gelen markalarının gövde gösterisi yaptığı bir fuar oldu. IFA, bir kez daha dünyanın iş yapmak için en uygun fuarı olduğunu gösterdi. Genel olarak hem ziyaretçi hek sipariş hacmi bizi çok memnun etti. Şirketler, aldıkları siparışlerle yıllık satışlarının yüzde 45’ini gerçekleştirmiş oldu” değerlendirmesini yaptılar. IFA 2011’de tablet bilgisayarlar, akıllı televizyonlar (smart TV) ve gözlüksüz üç boyut teknolojisi öne çıktı. Sony, Samsung, LG, Toshiba, Philips ve Panasonic gibi dünya devleri internete bağlanabilen televizyonlardan gözlüğe ihtiyaç duyulmadan izlenen üç boyutlu (3D) televizyonlara kadar televizyon teknolojisinin en son örneklerini fuarda tüketicilerle buluşturdu. Sony, iPad’e rakip olmayı hedeflediği Tablet S ve Tablet P’yi fuarda tanıttı. Toshiba’nın 10.1 inç’lik tableti AT200 7.7 milimetrelik kalınlığıyla fuarı ziyaret edenlerin ilgisini çekti. HTC, Titan cep telefonuyla, Lenovo ultrabook’ları, Philips 21:9 film izleme imkanı sunan sinema televizyonuyla dikkat çekti.

Türk şirketleri de memnun kaldı

Türkiye’nin önde gelen şirketleri de IFA’da yerlerini aldı. Vestel, bu yıl 17’nci kez katıldığı fuarda 600’ün üzerinde ürününü sergiledi. Arçelik, Grundig ve Beko markalarıyla ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Beko, ilk kez katıldığı fuarda, en çevreci, en enerji verimli ve en akıllı ürünlerini sergiledi. Özellikle dünya mutfaklarından seçilen ve yemek yapmayı bilmeyenlere büyük kolaylık sağlayan ‘digital 80 yemek tarifi’ni kapsayan akıllı fırın büyük ilgi gördü.

Pazarda bu yıl % 7 büyüme bekleniyor

- Tüketici elektroniği pazarı 690 milyar euroluk bir büyüklüğe sahip.

- Bu yıl pazarda yaklaşık yüzde 7 büyümeye olacağını bekleniyor.

- Avrupa tüketici elektroniği pazarının büyüklüğü ise 204 milyon euro...

- Pazarda bu yılki büyüme beklentisi ise yüzde 6.

Toshiba’nın yeni serileri uygun fiyatlı olacak

TOSHIBA, iki yeni TV serisini tanıttı. RL 838 ve TL 838/868 serisi televizyonları, ev ağı entegrasyonu, web erişimi ve 3D TV gibi televizyon dünyasının önemli trendlerini uygun fiyat düzeylerinde kullanıcılara sunma iddiasıyla yaratıldı . Toshiba’nın yeni RL ve TL serisi aygıtlarının tümü web’deki multimedya içeriklerine erişmenizi sağlayan Smart TV özelliğine, TL serisi ayrıca içerikleri yüksek kaliteli izlemenizi sağlayan 3D aktif shutter gözlük teknolojisine sahip.

Toshiba Places sayesinde, kullanıcılar doğrudan bir TV yoluyla, güvendikleri bir sağlayıcı tarafından sunulan web tabanlı içeriklerin ve hizmetlerin tadını çıkarıp bunları paylaşabiliyor. facebook’a erişerek arkadaşlarınızla bağlantı halinde de kalabilirsiniz...

Philips’in monitörleri doğru oturmayı öğretiyor!

PHILIPS markalı LCD moniterlerinin üreticisi MMD, yeni inovasyon ve monitor teknolojilerini 2-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen IFA Tüketici Elektroniği Fuar’ında sergiledi. Şirketin sunduğu en önemli yeniliklerden ErgoSensor teknolojisi ekran başında çalışmayı daha ergonomik ve rahatlatıcı hale getiriyor. ErgoSensor teknolojisi, kullanıcının ekran önünde vücut pozisyonunu ergonomik şekilde ayarlamasını sağlıyor. İşlemcili bir CMOS kamera ile donatılan monitör kullanıcının ekran karşısındaki postürünü yüzünün monitöre göre olan konumundan tespit ederek belirliyor. Elde edilen görüntüler, insan ve çevre ortamı arasındaki etkileşim üzerine geliştirilen yazılıma sahip bir uygulama tarafından analiz ediliyor. Daha sonra kişiye duruş şekli veya ekran önünde geçirdiği zaman hakkında yaptığı önerilerle yorgunluk, sırt ağrısı gibi sorunları önlemeye yardımcı oluyor.

360 derece dairesel sesle müzik Sony’de

SONY, iPhone akıllı telefondan veya iPod’dan gelen müzik ile bir odayı doldurmanın yolunu buldu. Sony Dairesel Ses, ses yayma teknolojisi, tek ve küçük bir yapıdan 3600 ses sağlıyor. Klasik hoparlörlere farklı bir yapıda tasarlanan 3600 Dairesel Ses sayesinde odanın neresinde olursanız olun, sesi en iyi şekilde alabiliyorsunuz. SRS-BTV25, iPhone gibi akıllı telefonlara ve Walkman, iPod touch ve iPad gibi diğer Bluetooth özellikli cihazlara kesintisiz bir bağlantı sağlamak amacıyla, Bluetooth kablosuz müzik akımı ile çığır açan 3600 Dairesel Ses teknolojisini birleştiriyor. Ses giriş yuvası, kullanmak istediğiniz Bluetooth desteği olmayan herhangi bir çaları mini jak yoluyla cihaza bağlama imkanı sunuyor.

En ince Bold 9900 Turkcell ile geliyor

TURKCELL, BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonu 12 Eylül’den itibaren müşterilerine sunuyor. Turkcell’in hem bireysel hem de kurumsal müşterileri BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonuna, hizmet paketi dahil ayda 90,90TL’den başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Hizmet paketi aylık 1 GB data kullanımı ile internet erişimi ve 10 adede kadar e-posta adresi tanımlama olanağı sunuyor. Hizmet paketi ayrıca, uygulama keşfi için BlackBerry’nin resmi uygulama mağazası BlackBerry App World, BlackBerry Messenger ve Facebook ile Twitter gibi popüler sosyal ağlara erişim imkanı sağlıyor.

BlackBerry Bold 9900 şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon (sadece 10.5 mm) olmakla birlikte yüksek performanslı klavyesi ve dokunmatik ekranı BlackBerry Bold’un sevilen tasarımına entegre edilen ilk cihaz olma özelliğini de taşıyor. Yeni model NFC (Near Field Communications) teknolojisinin gömülü olduğu ilk BlackBerry akıllı telefon. NFC teknolojisi, donatıları eşleştirme veya tek bir dokunuşla SmartPoster etiketlerini okuyabilme gibi yeni özellikler sunuyor.

Potansiyel müşterileri tek tıkla müşteriye dönüştüren teknoloji

İNTERNET reklamcılığının etkili sistemlerinden biri ‘retargeting’ (yeniden hedefleme), Digitouch tarafından geliştirilen Retargeting+ ile farklı bir boyuta taşınıyor. Yeniden hedeflenen e-ticaret müşterilerinin satın alma oranını yüzde 58 artırabilen Retargeting+, e ticaret sitelerine çarpıcı geri dönüşler sağlıyor. Retargeting+ teknolojisinde, bir e-ticaret sitesini ziyaret eden kullanıcı, ürünü sadece inceleyip satın almadan siteden çıksa bile, daha sonra ziyaret ettiği başka bir sitede ilgilendiği ürünün kendisine özel hazırlanmış reklamını görüyor. Bu sayede reklama tıklayarak e-ticaret sitesine geri dönüyor ve satın alma işlemini tamamlıyor. Retarget+ teknolojisini geliştiren

Digitouch’in kurucu ortağı Yunus Güvenen, e-ticaret sitelerinde “ziyaretçi/satın alma” oranının yüzde 1 ile 2 arasında değiştiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Araştırmalara göre, bir e-ticaret sitesini ziyaret eden her 100 kullanıcıdan sadece 1 ya da 2’si ilgilendiği ürün ya da hizmeti satın alıyor. Digitouch tarafından geliştirilen Retarget+ sistemi ile yeniden hedeflenen e-ticaret müşterilerinin satın alma oranı yüzde 58 oranında artabiliyor. Örnek vermek gerekirse, Retargeting+ sistemini kullanmayan bir e-ticaret sitesini ziyaret eden 10.000 kişiden sadece 100’ü satın alma gerçekleştiriyor. Bizim ölçümlemelerimiz, Retargeting+ sistemini kullanan bir sitede, optimizasyon süreci sonucunda bu sayının 158’e kadar çıkabildiğini gösteriyor.”

Bu örümcek korkutmayacak işe yarayacak!

BREFFO firması tarafından geliştirilen ve Açı Tanıtım tarafından Türkiye’ye getirilen “Spiderpodium”, akıllı telefonlardan tablet bilgisayarlara, fotoğraf makinelerinden navigasyon cihazlarına kadar taşınabilir tüm mobil teknolojilerin rahat kullanımı için tasarlandı. Spiderpodium, tıpkı bir örümceğe benzeyen 4 eklemli 8 ayrı bacağı ile mobil cihazları kolaylıkla kucaklayıp istenilen yere güvenle sabitliyor. Ürün, bu özelliği sayesinde, mobil teknoloji kullanıcılarına yaşamlarının her anında büyük kolaylık sağlıyor.

Ginius’u tak ve dinle

GENIUS, USB hoparlörler serisine SP-U150X stereo hoparlörü de ekledi. Yuvarlak hatlı üçgen tasarımı ve parlak siyah yüzeyi ile bilgisayarınızın yanında klasik bir görünüm sunan SP-U150X, ‘tak ve dinle’ özelliği ile de kolay kullanım olanağı sağlıyor. Toplamda 4 watt ses çıkışına sahip olan SP-U150X’i kullanmak için yapmanız gereken hoparlörü bilgisayarınızın USB girişine bağlamak. Stereo hoparlör, 50x50 mm sürücüsü ile müzik dinlerken etkileyici bir stereo efekti sağlıyor. Fiyatı: 28 TL

Boyutu küçük gücü büyük

ADATA’NIN Türkiye distribütörü DataStar, çok şık ve zarif, aynı zamanda sağlam ve güçlü bir taşınabilir disk olan ADATA SH02’yi satışa sundu. 2.5 inç genişliğindeki bu mini taşınabilir disk, üç boyutlu kabartma desenli kapakları ile dikkat çekiyor. Farklı zevklere uygun üç rengi ve deseni bulunan ürün siyah, beyaz ve pembe kapakları ile hem spor hem şık görünmek isteyenler için ideal. 1 TB gibi güçlü bir kapasite ile gelen ürün, 162 gram. Boyutları ile her yere kolayca taşınabilen ADATA SH02, pantolon arka cebine dahi girebiliyor. Fiyatı: 99 dolar+KDV.

Hayatın renkleri Logitech’te

LOGITECH, Colour Collection ile dijital dünyayı renklendirirken, benzer ürünleri kullanmaktan sıkılanlara teknolojiyi kişiselleştirme imkanı sunuyor. Koleksiyonun kablosuz mouse’u M325, kıvrımlı tutuşu ve mikro hassas kaydırma özelliğiyle uzun bloglar ya da sosyal ağlarda daha rahat hareket imkanı tanıyor. Fiyatı KDV dahil 49.90 TL. Koleksiyonur klavyesi K360 ise standart klavyelerden yüzde 20 daha küçük. Fiyatı: KDV dahil 59.90 TL.

Piranha’dan trafik çilesine çözüm

PİRANHA tarafından geliştirilen sistem sayesinde sürücüler, trafiğin yoğun olduğu yollardan daha az yoğun ya da tamamen açık olduğu yollara navigasyon sistemi tarafından otomatik yönlendirilerek yakıttan ve zamandan tasarruf sağlıyor. Piranha Genel Müdürü Tuğrul Verkaya, “Hem trafik bilgisi içeren hem de navigasyon yapan bir yazılım veya navigasyon cihazı yoktu. Biz Piranha Trafikli Navigasyonla bunu başardık. Yapılması gereken; gidilecek adres tanımlandıktan sonra “Trafikten Kaçın” tuşuna bir kez basmak. Sonrasında sistem trafiksiz veya en az trafikli yollardan sizi hedefe ulaştırıyor” dedi.

Haberin Devamı