Gazete Vatan Logo

Hem sel hem fırtına

Yağışlı hava ve fırtına Antalya, Muğla, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir’de hayatı felç etti. Sel sularına kapılan iki kişi boğuldu

Antalya’da, saat dün 01.30’da başlayan şiddetli yağış ve fırtına, kentte günlük hayatı alt üst etti. Şiddetli yağış nedeniyle yollarda derin su birikintileri oluştu. Yüzlerce araç, yollarda kaldı, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Önceki gün hizmete giren Antalya Devlet Hastanesi yeni hizmet binasının Acil Servisi de sular altında kaldı. Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar, kaya parçalarını karayoluna savurdu, rüzgarın şiddetiyle kaldırımlardaki çöp konteynerleri yola savruldu.

Batı Çevreyolu, Adnan Menderes ve 100’üncü Yıl Bulvarları üzerindeki orta refüjlerde bulunan 26 ağaç devrildi. Konyaaltı Sahili’ndeki Beach Park da suyla doldu. Beach Park bünyesindeki Kum Heykel Sergisi’nde sergilenen heykeller de zarar gördü. Bazı evlerin çatılarının uçtuğu kentte, kopan elektrik telleri nedeniyle çok sayıda mahalle karanlıkta kaldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yollarda önlem almaya çalışırken, araç çekicilerinin sürekli ring halinde dolaşıp, yolda kalan araçları çekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların tatil edilmediğini, kararın okul müdürlüklerine bırakıldığını açıkladı.

Fırtına bugün diniyor
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, son 24 saatte Antalya’a metrekareye 90 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Önümüzdeki saatlerde Antalya’nın doğusuna kayması beklenen yağışların bugün sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Yağmurla birlikte güney yönlerden esen rüzgarın hızı ise saatte 94 kilometreye kadar çıktı. Antalya’da günün en yüksek sıcaklığının 17 derece olduğu, önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı kaydedildi. Tekirova Beldesi’nde Rahime Çoban sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Babasının evine gitmek üzere yürüyen kadının, Yarıkpınarı Mevkii’nde dağlardan gelen sel sularına kapılıp yaklaşık 4 kilometre sürüklendiği kaydedildi. Rahime Çoban’ın cesedi Tekirova sahilinde bulundu. Kumluca ilçesine bağlı Erentepeköyünde İzzet Yılmaz (75), öğle saatlerinde sele kapılarak kayboldu. Bir köprünün ayağında elbiseleri bulunan Yılmaz’ın arama çalışmaları bugüne bırakıldı.

Oteller teyakkuzda
Kemer’de enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle 4 saat süreyle ilçenin birçok yerine elektrik verilemedi. Yaşamın tamamen durduğu turistik ilçede, su birikintileri nedeniyle araçlar yollarda kaldı. Dev dalgaların oluştuğu Kemer sahilinde, turistik tesisler ve oteller su baskınına karşı önlemler aldı. Bazı oteller, kum torbalarından ve demir parçalarından bendler oluşturdu. Antalya- Kemer karayolunda dağlardan kopan kayalar yollara düştü.

Trakya’da kar başladı fırtına bugün azalıyor
Edirne ve Kırklareli’nde başlayan kar yağışı bazı bölgelerde ulaşımı etkiledi. Alınan bilgiye göre, Edirne’nin Keşan ilçesi ile Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi arasındaki Koru Dağı mevkisinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı, Koru Dağı bölgesinde de ulaşımı etkiledi. Kırklareli merkeze bağlı Dereköy’de de kar yağışı etkili oluyor. Bölgedeki kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nın kapanmaması için iş makineleri yollarda kar temizliği ve tuzlama çalışması başlattı.

Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nin güney ve batısında bugün de etkili yağış ve fırtına bekleniyor.

Öğrenciler mahsur kaldılar
Tahılpazarı Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler okulda mahsur kaldı. Öğle yemeği tatilinde bahçenin suyla dolduğunu gören okul yönetimi, çözüm olarak sınıflardaki sıraları bahçeye çıkardı. Öğretmenlerin birleştirdiği sıralardan köprü yapıldı ve mahsur kalan öğrenciler okuldan tahliye edildi.

Haberin Devamı